Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā NATO viesojās LU studenti

Ceturtdien, 25.aprīlī, vēstnieks NATO Māris Riekstiņš Latvijas Republikas pastāvīgajā pārstāvniecībā NATO uzņēma Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas bakalaura un maģistrantūras studiju studentus, kas uzturas Briselē studiju mācību brauciena ietvaros.

Vēstnieks ar studentiem pārrunāja Latvijas dalību alianses vadītajā starptautiskajā misijā Afganistānā, attīstību Afganistānā pēc 2014.gada, kā arī iepazīstināja studentus ar pārstāvniecības darbu un šā brīža NATO prioritātēm. Tika pārrunāti arī jautājumi, kas skar kolektīvo aizsardzību, sadarbību ar partnervalstīm, kiberdrošību u.c.

Latvijas militārais pārstāvis ES un NATO brigādes ģenerālis Andis Dilāns ar studentiem pārrunāja NATO Militārās komitejas darba specifiku un lomu lēmumu pieņemšanas procesos. Sarunā tika apspriesta Latvijas sadarbība ar NATO militārajām bāzēm, karavīru piesaiste misijām pēc 2014.gada un psiholoģiskās palīdzības sniegšana karavīriem, atgriežoties no misiju reģioniem.

Programmas ietvaros studenti tikās arī ar Turcijas vēstnieku NATO Hajdaru Berku, kurš sarunas laikā uzsvēra Turcijas ģeopolitisko lomu un sniedza visaptverošu ieskatu par notiekošo Arābu pavasara valstīs, Sīrijā, Irānā, Afganistānā, Pakistānā, Izraēlā.

Savukārt tikšanās laikā ar Zviedrijas vēstnieci NATO Veroniku Vand-Danielsoni tika uzsvērta Zviedrijas aktīvā iesaiste misijās. Zviedrijas vēstniece vērsa uzmanību, ka, neskatoties uz to, ka Zviedrija nav NATO dalībvalsts, tās ieguldījums kopējā drošībā ir visnotaļ nozīmīgs. Tāpat tika pārrunāta Baltijas jūras valstu sadarbība, jo valstu skatījums uz drošības risinājumiem ir līdzīgs.

Ar Latvijas vēstnieka vietnieku NATO Jāni Zlametu studenti pārrunāja ES un NATO sadarbību, lielo un mazo valstu attiecību attīstību, sadarbību ar Krieviju, Ziemeļkorejā notiekošā ietekmi uz procesiem pasaulē, kā arī diplomāta karjeras iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas