Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Pasts 2012.gadu sāk ar jaunām pastmarkām

Šo gadu VAS Latvijas Pasts sācis ar trim dažādas nominālvērtības pastmarkām sērijā Pilsētu un novadu ģerboņi, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa.

Pastmarkas Pilsētu un novadu ģerboņu sērijā Latvijas Pasts izdod jau kopš 1991.gada, un trīs jaunās pastmarkas veltītas Rīgai, Piltenei un Lielvārdes novadam. Jauno pastmarku dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarka, kurā attēlots Piltenes pilsētas ģerbonis, nodrukāta 400 000 eksemplāru tirāžā. Tās nominālvērtība ir 33 santīmi, un tā atbilst vienkāršas pastkartes nosūtīšanai Latvijas Republikas teritorijā. Pastmarka ar Rīgas mazo ģerboni izdota 4 000 000 eksemplāru tirāžā un ar 35 santīmu nominālvērtību, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas Republikas teritorijā. Savukārt Lielvārdes novada ģerbonis redzams uz pastmarkas 3 000 000 eksemplāru tirāžā un ar nominālvērtību 38 santīmi - ar šādu vērtību pa Latvijas Republikas teritoriju var nosūtīt vienkāršu vēstuli, kuras svars ir no 20 līdz 50 gramiem.

Pastmarkas nodrukātas jau pērn decembrī, ņemot vērā vēstuļu sūtījumu apjoma pieaugumu, tomēr gada nogalē pieprasījums pēc pastmarkām izlīdzinājās, ļaujot pirmās dienas zīmogošanu organizēt jau 2012.gada sākumā.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 27.janvārī.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta sestdien no plkst.8 līdz 18 pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas