Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Latvijas Pasts apsver iespēju pārtraukt sūtījumu piegādi iecirkņos, kuros pastniekus apbdraud suņi

Latvijas Pasts (LP) apsver iespēju pārtraukt sūtījumu piegādi iecirkņos, kuros pastniekus apdraud nikni suņi, **** pastāstīja LP pārstāve Agija Tērauda.

Viņa sacīja, ka, rūpējoties par savu darbinieku veselību un spēju kvalitatīvi veikt uzticētos darba pienākumus, LP apsver iespēju pārtraukt sūtījumu piegādi tajos iecirkņos, kur pastniekus apdraud bīstami suņi un to īpašnieki ignorē vairākkārtējus pasta darbinieku lūgumus ierobežot suņu brīvību pasta sūtījumu piegādes laikā.

"Lai gan mūsu darbinieki ir iepazīstināti ar instrukcijām, kā rīkoties suņa uzbrukuma gadījumā, kā arī apgādāti ar piparu gāzes baloniņiem un ultraskaņas ierīcēm, tomēr pastniekam nav jāriskē ar savu veselību suņu saimnieku vieglprātīgās attieksmes dēļ. Ja no mums tiek prasīts augstvērtīgs un ātrs piegādes pakalpojums, mēs sagaidām, ka arī no pakalpojumu ņēmēju puses tiks garantētas drošas pakalpojuma sniegšanas iespējas," uzsvēra LP Pasta tīkla vadības departamenta direktors Agris Timma.

Tērauda informēja, ka šogad no suņu uzbrukumiem cietuši deviņi pastnieki. Savukārt pērn fiksēti 24 suņu uzbrukumi pastniekiem.

LP darbinieki sākotnēji vienmēr vēršas pie suņu saimniekiem, aicinot pieskatīt savus mājas sargus, tomēr klienti nereti uzskata, ka tieši viņa suns ir draudzīgs un nekādā gadījumā nekaitēs pastniekam. Tomēr šāds uzskats, kā liecina pasta darbinieku pieredze, var būt maldīgs un ar smagām sekām – šogad četros gadījumos Latvijas Pasta darbiniekiem pēc suņu uzbrukuma bija nepieciešama ilgstoša ārstēšanās.

Par šiem uzbrukumiem vienmēr rakstveidā tiek informēta pašvaldības policija un Pārtikas un veterinārais dienests, kuru darbinieki sastāda administratīvo protokolu un piemēro sodu.

Vēl viena problēma, ar ko sastopas pasta darbinieki, ir pastkastīšu neesamība vai arī tās ir bojātas un neatbilstoša izmēra, kā arī tās ir izvietotas neatbilstošās vietās. Visvairāk šāda problēma sastopama pilsētās, jauno māju kompleksu rajonos, kā arī juridisko personu biroju ēkās.

Pasts uztur vairāk nekā 600 pasta  nodaļu, kompānijā nodarbināti aptuveni pieci tūkstoši darbinieku.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pilnībā pieder valstij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas