Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijas Radio Ziņu dienesta jauno vadītāju cer atrast mēneša laikā

Latvijas Radio (LR) Ziņu dienesta jauno vadītāju cer atrast mēneša laikā, jo pretendentiem jāpiesakās līdz 10.februārim, bet kandidāti tiks izvērtēti līdz 29.februārim, liecina informācija sabiedriskā medija mājaslapā.

Ziņu dienesta vadītājs tiek meklēts konkursā, un šis amats ir vakants, jo līdzšinējais dienesta vadītājs Jānis Siksnis ir kļuvis par LR ģenerāldirektoru.

Pretendentiem tiek prasīta augstākā izglītība, vismaz triju gadu darba pieredze medijos, vismaz divu svešvalodu prasme sarunu līmenī, izpratne par LR programmām un ziņu raidījumu vietu tajās un praktiskā pieredze žurnālistikā.

Kandidātiem jābūt arī spējām intensīvi strādāt paaugstināta stresa apstākļos un komunikācijas prasmēm, tostarp sociālajos tīklos. Pretendentiem ir jāiesniedz motivēta pieteikuma vēstule un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas.

Jaunā Ziņu dienesta vadītāja amata kandidātiem ir jāsagatavo arī vīzija par radio Ziņu dienesta darba organizāciju un perspektīvām ne vairāk kā uz trim lappusēm. Tiek gaidītas arī atsauksmes, bet pretendentiem, kuri ir radio darbinieki, atsauksmes nav obligātas. Uz otro kārtu tiks virzīti tikai tie pretendenti, kuri būs iesnieguši visus pieprasītos dokumentus. Konkursa dalībnieki tiks vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, un galīgo lēmumu komisija par pretendentiem pieņems, gala apspriedē balsojot.

Nolikums noteic, ka komisija ir tiesīga arī neizvēlēties nevienu no pretendentiem kā uzvarētāju. Ja konkurss beigsies bez rezultāta, uz Ziņu dienesta vadītāja amatu tiks rīkots vai nu jauns konkurss, vai Ziņu dienesta vadītāju iecels valdes loceklis. Plānots, ka konkursa komisijas sastāvā strādās radio valdes loceklis Jānis Siksnis, LR1 direktore Inese Matjušonoka, Ziņu dienesta programmas Labrīt producents Jānis Ramāns, LR4 direktore Ilona Madesova un Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja Anda Rožukalne.

Jau ziņots, ka Siksni 16.janvārī radio vadītāja amatā iecēla Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins norādīja, ka Siksnis ir izvēlēts, jo tas nozīmē stabilitāti un viņš spēs uzreiz turpināt iesāktās lietas. "Es vēl būtu padomājis starp diviem kandidātiem, ja runa būtu nevis par stabilitāti, bet strauju attīstību, bet šajā situācijā es domāju, ka tas ir pareizi no sabiedrības interešu viedokļa," pamatoja Kleckins.

Siksnis sacīja, ka nekādas tūlītējas izmaiņas saturā klausītājus nesagaida, taču tiks strādāts pie radio mājaslapas internetā pilnveidošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas