Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Universitāšu asociāciju turpmāk vadīs RSU rektors Aigars Pētersons

Turpmākos divus gadus Latvijas Universitāšu asociāciju (LUA) vadīs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors akadēmiķis Aigars Pētersons. Viņš LUA priekšsēdētāja amatā nomainīja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektoru akadēmiķi Leonīdu Ribicki, informē RTU.

LUA vadības maiņa notikusi atbilstoši statūtiem, kas paredz, ka asociācijas priekšsēdētājs mainās ik pēc diviem gadiem. Līdz ar to Pētersona pilnvaru termiņš LUA priekšsēdētāja amatā būs līdz 2021. gada jūnijam.

Par LUA priekšsēdētāja vietnieci ievēlēta Daugavpils Universitātes (DU) rektore profesore Irēna Kokina, savukārt LUA izpilddirektora pienākumus turpinās pildīt RTU attīstības prorektors Artūrs Zeps.

LUA izveidota 2009. gadā, lai koordinētu Latvijas universitāšu sadarbību svarīgu jautājumu risināšanā, tā veicinot augstākās izglītības un zinātnes attīstību un nostiprinot universitāšu līmeņa izglītību Latvijā.

LUA apvienojušās visas sešas Latvijas universitātes – Daugavpils Universitāte, Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
RSU varēs turpināt stagnēt tālāk un orientēties uz biznesu, ne uz zinībām! Kojās tikai šiverē studenti un lakstojas, kamēr pasniedzēji konferencēs tapat lakstojas, bet no zinībām nekā, tikai vecāku apmaksāts rēķins tusētajiem :)))Padomija rullē! Meli manifestē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas