Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

LDDK: Ja ES atrisinās finanšu problēmas, Latvijas eksportētājiem izredzes vismaz saglabāt pozīcijas

Ja Eiropas Savienībai (ES) izdosies atrisināt finansiālās problēmas, Latvijas eksportētājiem nākamgad ir samērā labas izredzes vismaz saglabāt savas pozīcijas ārējos tirgos, prognozē Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Kā galveno šķērsli vidējā termiņā varētu minēt zemo investīciju apjomu Latvijas tautsaimniecībā, kas var radīt problēmas eksporta apjomu palielināšanā, uzskata darba devēji.

2012.gadā ekonomiskās aktivitātes izaugsmi Latvijā būtiski var ietekmēt ne tikai notikumi Latvijā, bet arī ekonomiskās un fiskālās situācijas potenciālā eskalācija ES un globālā mērogā, aģentūrai LETA atzina LDDK pārstāve Agnese Alksne.

Sniedzot priekšlikumus valdības deklarācijai, LDDK norādīja uz nepieciešamību samazināt nevajadzīga regulējuma un politikas plānošanas apjomu, izstrādāt tik nepieciešamo eksporta atbalsta un investīciju piesaistes politiku, kas patlaban ir Latvijas tautsaimniecības attīstības un budžeta ienākumu garants. LDDK sagaida, ka valdība apzināsies šīs vajadzības un attiecīgi valdības rīcības plānā ievietos atbilstošas aktivitātes.

Ir sākta pāreja uz vidēja termiņa valsts budžeta plānošanu, kas no uzņēmēju viedokļa sniedz skaidrāku skatījumu uz valsts izdevumu izmaiņu tendencēm, vērtē darba devēji.

Sagaidāms, ka pēc starptautiskā aizdevuma programmas noslēgšanas varētu atsākties straujāks iekšējā pieprasījuma pieaugums, kas pozitīvi ietekmētu neeksportējošo uzņēmumu attīstību, prognozē LDDK.

Darba devēji arī pauž cerību, ka ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumi ļaus pakāpeniski samazināt budžeta deficītu, vienlaicīgi mazinot nodokļu slogu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas