Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lems par lidostas Rīga pagaidu vadītāja un valdes locekļu iecelšanu

Šodien pēcpusdienā Satiksmes ministrijas (SM) telpās notiks lidostas Rīga akcionāru sapulce, kurā tiks lemts par lidostas pagaidu valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu iecelšanu.

Pagājušajā nedēļā no lidostas valdes tika atsaukts tās priekšsēdētājs Andris Liepiņš un valdes loceklis Ilmārs Upenieks. Liepiņš un Upenieks darbu valdē vairs neturpinās, jo zaudējuši lidostas padomes uzticību. Lidostas padomes priekšsēdētājs Juris Kanels norāda, ka lēmums izteikt abiem neuzticību pieņemts, iepazīstoties ar SM veiktā funkcionālā audita ziņojumu par iepirkuma procedūru īstenošanu lidostā un uzklausot lidostas padomes un valdes locekļus.

Valdē darbu turpina valdes locekle Ilona Līce, kuru lidostas padome ierosina šodien gaidāmajā akcionāru sapulcē iecelt par lidostas pagaidu valdes priekšsēdētāju, un valdes loceklis Verners Stūrmanis. Lai nodrošinātu pilnvērtīgu valdes darbu, lidostas padome arī ierosina akcionāru sapulcē par pagaidu valdes locekli apstiprināt līdzšinējo lidostas Rīga Komerciālā departamenta direktoru Artūru Saveļjevu.

Lēmums stāsies spēkā, kad to apstiprinās akcionāru sapulce. Pēc tam arī tiks izsludināts konkurss uz vakantajiem amatiem lidostas valdē.

LTV raidījums Panorāma pagājušā nedēļā ziņoja, ka lidostā Rīga veikts iekšējais audits, kurā atklāts, ka iepirkuma procedūras lidostā nenotiek, ievērojot saimniecisku rīcību ar kapitālsabiedrības līdzekļiem.

Lidostas Rīga iekšējā audita ziņojumā norādīts uz vairākiem pārkāpumiem, piemēram, šī gada pavasarī noslēgts 700 000 eiro vērts līgums ar SIA Velve, kura bijušais valdes loceklis ir Ilmārs Upenieks.

Audits atklāj arī iespējamu personisko interešu īstenošanu cita lidostas valdes locekļa - Andra Liepiņa - darbībās - lidostas valde slēgusi līgumu ar Latvijas aviācijas asociāciju, pasūtot 7000 eiro vērtu pētījumu par Latvijas aviācijas ietekmi uz tautsaimniecību. Liepiņš ir šīs biedrības padomes priekšsēdētājs. Latvijas Aviācijas asociācija gan noliedz šo pārmetumu un norāda, ka nav noslēgusi līgumu vai saņēmusi atlīdzību no lidostas Rīga par Latvijas aviācijas ietekmes uz tautsaimniecību pētījumu, aģentūru LETA informē biedrības valdes loceklis Artūrs Kokars.

Liepiņš lidostas valdi vadīja kopš 2014.gada novembra, valdes priekšsēdētāja amatā nomainot Aldi Mūrnieku. Pirms darba lidostā Liepiņš bija Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks. Arī Upenieks, kurš iepriekš bija būvkompānijas Velve valdes loceklis, lidostas valdē tika iecelts 2014.gada novembrī.

Kā liecina firmas.lv dati, lidostas Rīga apgrozījums 2015.gadā bija 49 090 248 eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad lidostas apgrozījums bija 44 885 457 eiro. Lidostas peļņa pērn bija 1 150 876 eiro, salīdzinājumā ar 134 678 eiro peļņu gadu iepriekš.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas