Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Levits piedalīsies Japānas imperatora kronēšanas ceremonijā

Šīs nedēļas nogalē Valsts prezidents Egils Levits dosies uz Japānu, lai nākamnedēļ piedalītos Japānas imperatora Naruhito kronēšanas ceremonijā, liecina prezidenta šīs nedēļas darbakārtība.

Savukārt oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis publicēts Levita paziņojums, kurā teikts, ka viņš no šā gada 20.oktobra plkst.14 līdz 25.oktobra plkst.23.30 atradīsies ārpus valsts robežām.

Tā kā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) no 23.oktobra līdz 25.oktobrim atradīsies prombūtnē, šajā laikā par Saeimas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju ir iecelta Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Līdz ar to Levita prombūtnes laikā no 20.oktobra plkst.14 līdz 22.oktobrim Valsts prezidenta vietu izpildīs Saeimas priekšsēdētāja, savukārt no 23.oktobra līdz 25.oktobra plkst.23.30 - Beitnere-Le Galla.

Jau ziņots, ka Naruhito kļuva par imperatoru pēc tam, kad viņa 85 gadus vecais tēvs Akihito oficiāli atteicās no troņa.

Jau 2017.gada rudenī tika paziņots, ka Akihito atteiksies no troņa 2019.gada 30.aprīlī, jo vecuma un sliktās veselības dēļ viņam ir arvien grūtāk pildīt savus pienākumus.

Akihito mantoja Japānas troni 1989.gada 7.janvārī, kad aizgāja mūžībā viņa tēvs, imperators Hirohito. Viņš kļuva par pirmo imperatoru aptuveni 200 gados, kurš atteicies no troņa.

Līdz Otrajam pasaules karam Japānas imperators saskaņā ar konstitūciju bija valsts vadītājs, bet pēc kara konstitūcijā tika noteikts, ka imperators ir savas valsts un tautas vienotības simbols, bet viņam nav nekādu politisku pilnvaru.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
patiesaa dienas kaartiiba: pa nodoklju maksaataaju naudu aizlaidiis uz tusinju na haljavu paeediis padzersies paspiediis roku un brauks maajaas.
Scorseze
S
Vai tad nu pats kronēs, vai?!:)
Renars
R
KA tik Latvanijas kompleksiem nomaktie Arlietu mizeji, idioti, dienas zagli no laimes nepiedirs savas bikses un ari Levita bikses nepiedirss....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas