Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Japāna: Ziemeļkorejas karavīri Krievijā rada nopietnas bažas

Japāna piektdien paziņoja, ka tā ar nopietnām bažām seko līdzi ziņām par Ziemeļkorejas karavīru atrašanos Krievijā, lai tos izmantotu karā pret Ukrainu.

"Japānas valdība ar nopietnām bažām seko līdzi Ziemeļkorejas karavīru izvietošanai Krievijā, tostarp iespējamībai, ka viņi varētu pievienoties Krievijas agresijai pret Ukrainu," paziņoja Japānas valdības galvenais sekretārs Josimasa Hajasi.

"Nesenā militārās sadarbības attīstība starp Krieviju un Ziemeļkoreju, tostarp šī notikumu attīstība, ne tikai veicina turpmāku situācijas pasliktināšanos Ukrainā, bet tā rada nopietnas bažas arī no tās ietekmes uz Japānas apkārtējā reģiona drošību viedokļa," žurnālistiem sacīja Hajasi.

"Japāna turpinās vākt un analizēt attiecīgo informāciju un turpinās sadarboties ar starptautisko sabiedrību, lai pēc iespējas ātrāk pilnībā īstenotu attiecīgās Drošības padomes rezolūcijas un panāktu taisnīgu un ilgstošu mieru Ukrainā," pavēstīja Hajasi. "Krievijas iebrukums Ukrainā ir apkaunojošs akts, kas satricina starptautiskās kārtības pamatus."

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR) ceturtdien paziņoja, ka pirmās Ziemeļkorejas karavīru vienības, kas tika apmācītas Krievijas austrumu poligonos, jau ir ieradušās karadarbības zonā, un trešdien tās manītas Krievijas Kurskas apgabalā.

Ziemeļkorejas karavīri tiek apmācīti piecos poligonos Krievijas austrumdaļā, arī netālu no Usurijskas un Ulanudes.

Krievijā izvietoto Ziemeļkorejas karavīru skaits šobrīd ir aptuveni 12 000, viņu vidū ir 500 virsnieku, arī trīs Phenjanas ģenerāļi, liecina HUR dati.

Maskava iecēlusi Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Junusbeku Jevkurovu par personu, kas atbild par Ziemeļkorejas karavīru apmācības un adaptācijas pārraudzību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits