Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lidostā Rīga vienatnē ceļojošus bērnus varēs pavadīt līdz pat izlidošanas sektoram

Starptautiskajā lidostā Rīga no jūlija bērnus, kas ceļo vieni paši uz kādu no Šengenas zonas valstīm, vecāki vai cita pavadošā persona varēs pavadīt līdz pat izlidošanas sektoram, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Lai varētu izmantot šo iespēju, aviokompānijā iegādājoties bērnam biļeti uz lidojumu, ir jāiegādājas arī pakalpojums Bērns bez pavadoņa. Dažādām aviokompānijām ir dažādi noteikumi un ierobežojumi bērnu ceļošanai bez pavadoņa, kā arī prasības, kāda vecuma bērniem šis pakalpojums ir obligāts, tāpat dažādās valstīs var tikt piemēroti dažādi izņēmumi un ierobežojumi bērnu ceļošanai bez pieaugušā. Tāpēc pirms pakalpojuma iegādes lidosta aicina rūpīgi iepazīties ar aviokompāniju un valstu noteikumiem un prasībām attiecībā uz bērnu ceļošanu vienatnē.

Iespēja pavadīt bērnu līdz izlidošanas sektoram lidostā Rīga attiecas tikai uz lidojumiem Šengenas zonas ietvaros.

Lai varētu bērnu pavadīt, ierodoties lidostā, jādodas pie reģistrācijas galdiņa, kur bērna pavadītājam tiks noformēta īpaša atļauja iekļūšanai lidostas slēgtajā pasažieru zonā. Pavadītājam līdzi ir jābūt derīgai pasei vai ID kartei.

Pēc atļaujas saņemšanas bērnam un pavadītājam drošības kontrole jāveic Ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktā (Fast track) un tālāk jādodas uz atbilstošo izlidošanas sektoru. Drošības pārbaude pavadītājam tiek veikta tāpat kā jebkuram pasažierim, tāpēc līdzi nedrīkst būt bīstamie vai aizliegtie priekšmeti, kā arī jāievēro līdzņemamā šķidruma daudzuma ierobežojumi.

Pavadītājs ir pilnībā atbildīgs par bērna pieskatīšanu lidostā, tai skaitā bērna pavadīšanu un iekāpšanu atbilstošajā reisā. Pavadītājam ir pienākums uzkavēties lidostā tik ilgi, kamēr gaisa kuģis ir aizlidojis. Pēc bērna pavadīšanas pavadītājam ir jāatstāj izlidošanas zona, izmantojot izeju uz pilsētu caur E sektora bagāžas saņemšanas zāli.

Vairumā aviokompāniju pakalpojums Bērns bez pavadoņa ir obligāts bērniem vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, kuri ceļo vieni paši, savukārt pasažieriem no 12 līdz 17 gadu vecumam pakalpojums ir pieejams, ja to ir pieteikuši viņu vecāki vai aizbildņi. Izmantojot šo pakalpojumu, bērns atrodas aviokompānijas uzraudzībā no reģistrācijas brīža līdz brīdim, kad galapunktā bērnu sagaida vecāki vai citi pavadītāji.

 

Top komentāri

A
A
ko tad,kad lidmašīna ,,aizlido" ,bet pēc laika atgriežās atpakaļ tehnisku iemeslu dēļ? Pavadītājs jau prom no lidostas un bērns vairs nevienam ,,nepieder".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas