Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Līdz plkst.18 elektroapgāde traucēta aptuveni 40 000 Sadales tīkla klientu visā valsts teritorijā

Pirmdienas vakarā līdz plkst.18 pērkona negaisa ietekmē elektroapgāde traucēta aptuveni 40 000 AS Sadales tīkls klientu visā valsts teritorijā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Plašākie elektroapgādes pārtraukumi ir Līvānos, Madonas, Cēsu, Dobeles, Ādažu, Jēkabpils novadā.

"Sadales tīkls" strādā pastiprinātā režīmā, lai elektroenerģijas piegādi klientiem atjaunotu pēc iespējas ātrāk. Negaisa laikā iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju un citas elektroinfrastruktūras tuvumā - visdrošāk ir patverties telpās.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācijai Latviju turpina šķērsot pērkona negaiss, kas nes milzu krusu un neierasti stipras vēja brāzmas. Valsts austrumos izsludināts sarkanais pērkona negaisa brīdinājums, kas nozīmē, ka tas var nest plašus postījumus. Atbilstoši meteorologu prognozēm pērkona negaisi turpināsies visu gaidāmo nakti.

Uzņēmums seko līdzi LVĢMC prognozēm un strādā pastiprinātā režīmā, lai iespējami operatīvi novērstu elektroapgādes traucējumus. Situācija elektroapgādē var būt mainīga, jo elektrotīkla bojājumi tiek reģistrēti atbilstoši negaisa pārvietošanās ceļam, tādēļ var būt situācijas, kad pēc bojājuma novēršanas vienā elektrolīnijas posmā elektroapgādes traucējumus klientiem izraisa bojājums citā elektrolīnijas posmā.

"Sadales tīkls" norāda, ka jāņem vērā, ka bojājumu novēršana ekstrēmos laikapstākļos un pie tik plašiem postījumu apmēriem var aizņemt ilgāku laiku.

"Sadales tīkls" uzsver, ka negaisa laikā nav droši atrasties ārā, jo īpaši jāuzmanās gaisvadu elektrolīniju un citu elektroietaišu tuvumā. Nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties elektrolīnijām, ja tajās iekārušies koki, zari, vai redzami pārrauti elektrolīnijas vadi. Par šādām bīstamām situācijām nekavējoties jāziņo "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot 112.

Bojājumus iedzīvotāji aicināti pieteikt "Sadales tīkla" mājaslapā - sadaļā "Pieteikt bojājumu".

"Sadales tīkls" atgādina - ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā un esat norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu tiksiet informēti īsziņā vai e-pastā aptuveni 20 minūšu laikā. Lai pārliecinātos, ka elektroapgādes pārtraukuma brīdī informācija tiks saņemta, ieteicams klientu portālā "www.e-st.lv" atjaunot personīgo mobilā tālruņa numuru vai e-pasta adresi.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas