Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lietuvā pērn no cilvēku tirdzniecības cietušas 17 personas

Lietuvā pērn septiņām personām par cilvēku tirdzniecību piespriests ieslodzījums uz laiku no četriem līdz septiņiem gadiem, bet par cietušām no cilvēku tirdzniecības atzītas 17 personas - tādi dati sniegti šai problēmai veltītajā starptautiskajā seminārā, kas otrdien un trešdien norisinās Viļņā. Pieredzē šai pasākumā dalās nozares eksperti no Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm un Krievijas.

Pagājušajā gadā Lietuvā izmeklēšana par cilvēku tirdzniecību un viņu izmantošanu piespiedu darbos sākta 11 lietās. Lai gan tas ir divreiz mazāk nekā gadu pirms tam, speciālisti uzskata, ka atviegloti uzelpot būtu par agru.

Kā atzinis Lietuvas iekšlietu ministrs Dailis Alfonss Barakausks, neraugoties uz salīdzinoši pozitīvo statistiku, problēmas pieaug un satraucošas tendences vērojamas ne tikai Lietuvā, bet arī citās Eiropas Savienības valstīs un pārējā pasaulē. Pēc viņa teiktā, tas skaidrojams ar sociālajām problēmām, kas radušās ieilgušās krīzes rezultātā.

Viņam piebalsojusi arī Norvēģijas pārstāve Hanne Grēve. "Cilvēku tirdzniecības gadījumu skaits pieaug. (..) Šī nelikumīgā nodarbe ir ļoti ienesīga, tādēļ skaidrs, ka tai pievēršas aizvien vairāk cilvēku," viņa norādījusi. Pēc ekspertes teiktā, cilvēku tirdzniecība nav saistīta vienīgi ar prostitūciju, bet arī ar piespiedu darbu ārvalstīs, bērnu izmantošanu un orgānu tirdzniecību.

"Cīņā ar cilvēku tirdzniecību ir būtiski stabilizēt situāciju valstī, gādāt par sociālo drošību. Šai cīņā jāiesaista jauni cilvēki, kas rūpētos par drošu nākotni gan citiem, gan paši sev," uzsvērusi norvēģu juriste.

Par Latvijas pieredzi trešdien seminārā stāstīs Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Aivars Bergmanis, teikts pasākuma programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas