Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Likvidēs Latvijas Ostu asociāciju

Sākts Latvijas Ostu asociācijas, kurā līdz šim darbojās ASV sankciju sarakstā iekļautais Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij), likvidācijas process, liecina otrdien publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Biedrības kreditori aicināti iesniegt prasījumus trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Firmas.lv informācija liecina, ka Latvijas Ostu asociācijas likvidācijas process sākts 2020.gada 15.janvārī, un par tās likvidatoru iecelts līdzšinējais asociācijas izpilddirektors Kārlis Leiškalns. 

Līdz šā gada 15.janvārim Lembergs bija asociācijas vienīgais valdes loceklis, jo pērn 29.oktobrī darbu asociācijas valdē atstāja Rīgas brīvostas bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR), kurš ir ievēlēts Eiropas Parlamentā, bet pērn 20.decembrī darbu asociācijas valdē atstāja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdes priekšsēdētājs un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldis Sesks (Liepājas partija).

Jau ziņots, ka ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) pērn 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteica sankcijas Lembergam un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai. 

Savukārt 18.decembrī OFAC paziņoja par sankciju atcelšanu pret Ventspils brīvostu un Ventspils brīvostas pārvaldi. Ventspils brīvostai noteiktās sankcijas tika atceltas pēc tam, kad Lembergs atkāpās no brīvostas valdes un Latvijas valdība veica darbības, lai pārtrauktu Lemberga ietekmi ostā.

Latvijas Ostu asociāciju reģistrēta 1999.gada 31.martā.

 

Top komentāri

Smagosnoziegumosapsūdzētais
S
Visu, kam pieskārusies Lemberga roka - sadedzināt! Kur staigājis - uzlauzt bruģi! Tiem, kuri viņu klausījušies - nogriezt ausis!
Hmm
H
Ko antīkais profesionālis - bufetnieks ar neaizvietojamo ostu darbības pieredzi darīs pēc pašlikvidācijas.
starp citu
s
Kur ņems naudu LBS, ja kāds cer uz Aivara dāsnumu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas