Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Linkaits: SM pirmdien iesniegs dokumentus Ventas ostas reģistrācijai

Satiksmes ministrija (SM) pirmdien Uzņēmumu reģistrā iesniegs dokumentus par jaunās VAS Ventas osta reģistrāciju, aģentūrai LETA pastāstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Ministrs teica, ka vēl ir palikuši atsevišķi risināmi jautājumi par Ventspils brīvostu, jo tās teritorijā strādā uzņēmumi, kuriem ir saglabājusies ietekme no ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstā iekļautā Ventspils mēra Aivara Lemberga (Ventspilij un Latvijai). Linkaits gan arī sacīja, ka šiem uzņēmējiem un termināļiem pašiem ir jātiek skaidrībā ar savu juridisko statusu un nākotnes perspektīvām. 

"Es ļoti ceru, ka līdz 8.janvārim, kad ir šis 30 dienu periods, šī skaidrība iestāsies," teica ministrs, piebilstot, ka Ventspils brīvostai ir iecelts jauns pārvaldnieks, kurš analizē ostā notiekošos procesus, strādā ar termināļiem un pašvaldību, lai saprastu tās intereses. 

Ministrs arī uzsvēra, ka vēl ir jāsakārto dažādas ikdienas lietas, pie kā strādā pārvaldnieks. "Skaidrs, ka Ventspils osta mums kalpos par pirmo soli ostu pārvaldības reformas testēšanā," piebilda Linkaits. 

Tāpat viņš pastāstīja, ka ir sagatavoti dokumenti Ventas ostas reģistrēšanai un tos pirmdien plānots iesniegt Uzņēmumu reģistrā. "Līdz ar to nākamajā gadā mēs mierīgā tempā skatīsimies, ko, kādas funkcijas un kādus pienākumus, mēs varam nodot jaunajai Ventas ostai, atslogojot Ventspils brīvostas pārvaldi no kaut kādu darbu veikšanas," stāstīja Linkaits. 

Jau ziņots, ka OFAC šogad 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteica sankcijas Lembergam un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai.

Reaģējot uz Ventspils brīvostas iekļaušanu sankciju sarakstā, Saeima grozīja likumus, lai Ventspils brīvostu un arī Rīgas brīvostu nodotu valsts pārziņā, bet 17.decembrī valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas rosinājumu dibināt jaunu kompāniju - Ventas osta, kas nodrošinās Ventspilī esošās ostas teritorijas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu.

Savukārt 18.decembrī OFAC paziņoja par sankciju atcelšanu pret Ventspils brīvostu un Ventspils brīvostas pārvaldi.

Ventspils brīvostai noteiktās sankcijas tika atceltas pēc tam, kad Lembergs atkāpās no brīvostas valdes un Latvijas valdība veica darbības, lai pārtrauktu Lemberga ietekmi ostā, izriet no ASV Finanšu ministrijas paziņojuma presei.

Top komentāri

Itamars Toledano
Apsveicam! Latvijas OKUPĀCIJA vienreiz tiek likvidēta!
paldies
p
Prieks, ka Ventspils astoņkājim tiek aplauzti taustekļi, paldies Latvijasd valdībai, paldies lieliskajiem Kariņam un Linkaitam!
ieteikums
i
Sākumam Ventspilī varētu nojaukt pieminekli boļševiku teroristam Jānim Fabriciusam un pārtraukt pilsētas TV ziņas okupantu valodā. ZZS kodols ir stipri lielkrievisks, tautas nodevēji un kremļa kalpi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas