Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LKA un RTU uzņems studentus jaunā maģistra studiju programmā

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 2020. gadā plāno uzņemt studentus jaunā starptautiskā, starpdisciplinārā maģistra studiju programmā Radošās industrijas un izaugsmes menedžments, portālu Diena informē LKA.

Programmā galvenā uzmanība tiks vērsta uz radošo industriju sektora izpratnes sekmēšanu dažādos aspektos – personīgajā, korporatīvajā jeb organizāciju līmenī un globālajā līmenī. Programmā tiks aplūkotas sociālās un ekonomiskās pārmaiņas pasaulē, kas ietekmē uzņēmējdarbības vidi, kultūras un radošā sektora darbību, sekmēta stratēģiskā izpratne, finanšpratība un radošums uzņēmējdarbībā, kritiskā domāšana, kā arī veicināta programmā studējošo personīgā izaugsme caur radošuma, kultūrpratības spēju pilnveidi.

Programmā paredzēts uzņemt studentus ar dažādu līdzšinējo izglītību, bet, lai sagatavotu studijām programmā, plānoti divi ievadmoduļi, kas tiks piedāvāti atkarībā no iegūtā bakalaura grāda.

Nozīmīga loma programmas izstrādē ir bijusi Olborgas universitātes (Dānija) partneru iesaistei, notikušas vairākas pieredzes apmaiņas vizītes Olborgas universitātē, organizēts seminārs LKA un RTU docētājiem par problēmās balstītu studiju pieeju.

Programmas mērķis ir sagatavot izaugsmes procesus vadītspējīgus, radoši un stratēģiski domājošus, daudzveidību novērtēt un pielietot spējīgus pārmaiņu līderus.

Savukārt sadarbībā ar Vidzemes augstskolu LKA 2020. gadā uzņems starpdisciplinārā maģistra programmā Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija. Jaunās programmas uzmanības centrā ir kultūras mantojuma nozīmes paradigmas maiņa un tā formu dažādība mūsdienās, kas pieprasa jauna veida kultūras mantojuma komunikācijas un pārvaldības praksi.

Programmas mērķis ir nodrošināt studējošos ar tādu zināšanu un kompetenču kopumu, kas sekmē izpratni par kultūras mantojuma dažādību un nozīmi mūsdienās, tā interpretācijas iespējām, tā potenciālu kā resursam, attīstot kritisku un radošu domāšanas veidu, lai kultūras mantojumu pārvaldītu, interpretētu un komunicētu visdažādākajos veidos.

Programma būs starptautiskas ievirzes – studiju procesā piedalīsies ne vien Latvijas pasniedzēji un nozares profesionāļi, bet arī ārvalstu.

Programmas mērķauditorija ir ne tikai atmiņas institūciju, ar mantojumu saistītu valsts iestāžu, pašvaldību darbinieki, bet arī kultūras centru vadītāji, tūrisma, restaurācijas, mantojuma vietu, aģentūru darbinieki, kā arī tie, kas vēlas īstenot uz kultūras mantojumu balstītu vai ar to saistītu uzņēmējdarbību.

Abas programmas izstrādātas ESF (Eiropas Sociālais fonds) projekta Jaunu studiju programmu izstrāde kultūras un radošo industriju darba tirgum ietvaros un tiek gatavotas licencēšanai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas