Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

LTV: Rīgas satiksme atjauno arodbiedrību shēmu; jau iztērēts vairāk nekā pusmiljons

680 000 eiro no Rīgas satiksmes budžeta pārskaitīti Darbinieku un arodbiedrību sadarbības padomei, kas izveidota tikai pērnā gada vasarā, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto. Darbinieku un arodbiedrību sadarbības padomi vada Osvalds Sausverds – bijušais arodbiedrības ar Saskaņu saistītās arodbiedrības LABA valdes loceklis un Arodbiedrību koordinācijas centra valdes priekšsēdētājs.

Jāatgādina, ka arodbiedrību LABA iepriekš dāsni finansēja no Rīgas satiksmes budžeta, naudu pārskaitot caur starpnieku – Arodbiedrību koordinācijas centru. No Rīgas satiksmes tas saņēma aptuveni pusotru miljonu eiro gadā, kas bija domāts darbinieku labklājībai. Raidījums de facto norāda, ka par Rīgas satiksmes līdzekļiem pirkti arī pilnīgi jauni auto "koordinācijas centra" vadībai, algoti Rīgas domes deputāti no Saskaņas, nauda pastarpināti bija aizplūdusi arī uz šaubīgām firmām Ķīnā, Singapūrā un Taivānā, iztērēta, lai nopirktu zemi no LABA vadītāja Raimonda Gaiļa.

Raidījums vēsta, ka pirms diviem gadiem Rīgas satiksme izbeidza sadarbību ar LABA un Arodbiedrību koordinācijas centru, taču pērn tapa līdzīga struktūra. Pirms gada Rīgas satiksmes darbiniekus aktīvi mudināja stāties pirms tam maz pazīstamā arodbiedrībā LOMTAA, dibināta viena neliela arodbiedrība - Rīgas transporta arodbiedrība. Abas drīz vien savienotas biedrībā Darbinieku un arodbiedrību sadarbības padome. Saskaņā ar koplīgumu, šī biedrība gadā no Rīgas satiksmes saņem 2,8% no uzņēmuma algu fonda, tātad tie varētu būt ap 1,4 miljoniem eiro.

Sarunā ar de facto biedrības Darbinieku un arodbiedrību sadarbības padome vadītājs Osvalds Sausverds skaidro, ka šoreiz Rīgas satiksmes līdzekļu izlietošana notiks citādi, nekā LABA gadījumā - Darbinieku un arodbiedrību sadarbības padome nepārskaitīs naudu arodbiedrībām, bet par darbinieku labumiem maksās pati. Sausverds arī skaidro, ka par  LABA un Arodbiedrību koordinācijas centra šaubīgajiem darījumiem nav atbildīgs: "Nozīmīgākus lēmumus par finansējumu vai par pārskaitījumiem uz Āzijas kompānijām ar mani neviens neapsprieda, un es par to uzzināju tikai no jūsu kolēģu sižetiem."

Rīgas satiksmes pagaidu vadītājs Ernests Saulītis Latvijas Televīzijai nepaskaidroja, kāpēc uzņēmumā atjaunota sarežģītā arodbiedrību un starpnieku struktūra, kaut kādu laiku dažādus "bonusus" un labumus darbiniekiem Rīgas satiksme nodrošināja pati.

"Mums ir līgums, ko noslēgusi valde Bemhena kunga vadībā, jautājiet viņiem par līguma noslēgšanas apstākļiem. Mēs līguma izpildi tagad kontrolējam," norādīja Saulītis.
 

Top komentāri

pa
p
Kad tērē citu cilvēku naudu, rodas daudz foršu ideju.
Iespējams
I
esmu ko pārpratis, bet parasti arodbiedrības finansē pašas sevi ar biedru maksām. Savukārt biedri ir uzņēmumu darbinieki, un biedrības domātas darbinieku interešu aizstāvēšanai pret uzņēmumu. Šinī gadījumã sanāk, ka darba devējs finansē "arodbiedrību"! Kâda jēga tādai biedrība!?
Neslāvs
N
Tā ir Rīgas okupācija !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas