Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

LTV ar Lietuvas un Itālijas uzņēmumiem noslēgusi līgumus par divu pārvietojamo televīzijas staciju piegādi

Latvijas Televīzija (LTV) ar atklātā konkursā uzvarējušiem Lietuvas un Itālijas uzņēmumiem noslēgusi līgumus par divu pārvietojamo televīzijas staciju (PTS) piegādi, kas tiks veikta 2025.gadā, aģentūru LETA informēja LTV Mārketinga un komunikācijas daļas direktore Anita Jansone.

Konkursā piedalījās divi pretendenti. Iepirkuma pirmajā daļā par astoņu kameru PTS kompleksa piegādi LTV par uzvarētāju atzina "TVC Solutions UAB" (iepriekš "Televizijos ir ryšio sistemos UAB") no Lietuvas, bet otrajā daļā par 14 kameru PTS kompleksa piegādi - "Aret Video and Audio Engineering S.r.l." no Itālijas.

Kā liecina Elektroniskajā iepirkumu sistēmā pieejamā informācija, Lietuvas kompānijai par astoņu kameru PTS kompleksa piegādi tiks maksāti 3 218 512 eiro, bet Itālijas uzņēmums par 14 kameru PTS kompleksa iegādi no LTV saņems 4 803 000 eiro.

LETA jau ziņoja, ka minētais iepirkums ieilga, jo par to tika saņemtas sūdzības. Tagad, kad līgumi ir noslēgti, turpmākie soļi paredz abu PTS funkcionālo dizainu izstrādi, četru transportlīdzekļu, kā arī dažādu tehnoloģiski sarežģītu iekārtu un programmatūras risinājumu integrēšanu. Plānots, ka 14 mēnešu laikā abi PTS kompleksi tiks saražoti, pārbaudīti un piegādāti Latvijā, informē LTV valdes loceklis tehnoloģiskās un infrastruktūras attīstības jautājumos Gints Miķelsons.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede uzsver, ka PTS iegāde ir ļoti būtisks solis sabiedriskā medija darbības nepārtrauktības nodrošināšanai, valsts informatīvās telpas un kopējās drošības stiprināšanai. Šis ilgtermiņa ieguldījums nodrošinās satura izveidi gan ikdienā, gan ārkārtas situācijās - dažādās atrašanās vietās un apstākļos, norāda Priede.

Lai īstenotu liela mēroga sabiedriski nozīmīgu notikumu audiovizuālo fiksēšanu un izplatīšanu, PTS darbosies gan kā patstāvīgas tehnoloģiskas vienības, gan nepieciešamības gadījumā būs pieslēdzamas LTV studijām.

Kā skaidro LTV, jauni PTS nepieciešami, jo esošās LTV stacijas ir novecojušas - PTS "Daugava" uzbūvēts 2003.gadā, tā iekārtas šobrīd vairs neatbilst augstas izšķirtspējas (HD) signāla pārraidīšanas prasībām, savukārt PTS "Abava" uzbūvēts 2008.gadā un arī vairs neatbilst augstiem kvalitātes (4K) standartiem. Rezerves daļu trūkuma dēļ novecojušo un nolietoto PTS uzturēšana ar katru gadu kļūstot arvien sarežģītāka. Lielāku televīzijas translāciju projektu nodrošināšanai, piemēram, starptautisku kultūras un sporta pasākumu tiešraidēm un ierakstiem LTV šobrīd izmanto nomātas PTS.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas