Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

LTV noslēgusi konkursus par jaunu raidījumu veidošanu

Latvijas Televīzija (LTV) ir noslēgusi divus konkursus par jaunu raidījumu veidošanu, portālu Diena.lv informēja Latvijas Televīzijas Pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.

No 15.aprīļa reizi nedēļā LTV1 ēterā nonāks ārpolitikas jautājumiem veltīts raidījums Nedēļa pasaulē, kuru vadīs pazīstamais politologs Andris Sprūds. Savukārt no 29.aprīļa četras reizes nedēļā LTV1 būs redzams informatīvi izglītojošais darbdienu TV žurnāls Četras istabas, ko veidos producenti Andis un Indra Miziši.

Šo raidījumu veidošanā LTV īpašu uzmanību pievērsīs kvalitātes jautājumiem un atgriezeniskajai saiknei ar skatītājiem - abi raidījumi aktīvi darbosies sociālajos tīklos un pirms nonākšanas ēterā raidījumu veidotāji gatavos pilotprojektus, kurus testēs TV speciālisti un sabiedrības pārstāvji.

Konkursā par ārpolitikas tematikai veltīta raidījuma izstrādi un realizāciju piedalījās trīs pretendenti. Par labāko konkursa komisija, kurā strādāja Anda Rožukalne - Rīgas Stradiņa universitātes Komunikāciju studiju katedras žurnālistikas studiju programmas vadītāja, Toms Rostoks - Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks, Gatis Madžiņš - LTV Interneta portāla vadītājs, Agnese Mamaja - LTV ģenerāldirektora vietniece, Daina Markova un Sarmīte Plūme - LTV1 satura redaktores, Baiba Šmite un Ija Circene-Groša - LTV1 un LTV7 direktores, Andris Pētermanis - LTV Personāla daļas vadītājs un eksperts ar padomdevēja tiesībām Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis atzina neatkarīgo producentu kompānijas S.A.F. pakalpojumi izstrādāto projektu Nedēļa pasaulē. Raidījuma vadītājs būs pazīstamais politologs un ārpolitikas speciālists Andris Sprūds, redaktori Ilze Jakovļeva un Āris Jansons.

Konkursā par informatīvi izglītojoša darbdienu TV žurnāla izveidi piedalījās četri pretendenti. Par labāko konkursa komisija, kurā darbojās Sergejs Kruks - RSU profesors, Roberts Rubīns - televīzijas un dokumentālo filmu režisors, Dagnija Neimane - LTV Ziņu dienesta atbildīgā redaktore, Daina Markova un Sarmīte Plūme - LTV1 satura redaktores, Baiba Šmite un Ija Circene - Groša - LTV1 un LTV 7 direktores, Agnese Mamaja - LTV ģenerāldirektora vietniece, Andris Pētermanis - LTV personāla daļas vadītājs un eksperts ar padomdevēja tiesībām Aldis Pauliņš, tirgus un sociālo pētījumu tīkla Factum Group vadītājs, atzina neatkarīgo producentu kompānijas Finger Film Production piedāvāto projektu Četras istabas. Projekta producenti Andis un Indra Miziši.

LTV1 ēterā šobrīd ir skatāms Finger Film Production veidotais raidījumu cikls Vides fakti, skatītāju ievērību izpelnījies arī viņu producētais projekts Lauku sēta.

Konkursam savus pieteikumus varēja iesniegt gan Latvijas TV darbinieki, gan neatkarīgo producentu sabiedrības, kas specializējušās audiovizuālo darbu veidošanā un kam ir pieredze informatīvi dokumentālu televīzijas raidījumu veidošanā. Abi raidījumi ir iekļauti 2013.gada sabiedriskajā pasūtījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas