Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Maksātnespējas administrators Ķemeru sanatorijā veic īpašuma glābšanas darbus

Kamēr Ķemeru sanatorijas investora SIA Ominasis Latvia īpašuma izsole ir atlikta, Ķemeru sanatorijas ēkas tiek glābtas no turpmākiem postījumiem - ir uzsākti vairāku ēku konservācijas darbi, kā arī tiek veikta iepriekš applūdušo telpu atbrīvošana no ledus un ūdens, portālu Diena.lv informēja SIA _Ominasis Latvia _maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics.

Maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics norāda, ka īpašuma stāvoklis, kas tika konstatēts tūlīt pēc parādnieka maksātnespējas pasludināšanas, viņu ir šokējis, un tas ir ļoti slikts: "Apsekojot ēkas, tika konstatēti būtiski postījumi - izzagtas komunikāciju instalācijas, ledus gan pagrabā, gan uz sienām, kā arī ēkas nav iekonservētas un pakļautas laikapstākļu negatīvajai ietekmei."

Viens no pirmajiem darbiem pēc uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas bijusi teritorijas apsardzes nodrošināšana, lai nepieļautu zagļu un vandāļu darbošanos, turpinot postīt vērtīgo īpašumu. "Diemžēl tiesu izpildītājs, kura atbildībā līdz maksātnespējas pasludināšanai atradās īpašums, acīmredzot nebija pievērsis pienācīgu uzmanību īpašuma saglabāšanai," norāda A.Kreics.

Patlaban maksātnespējas procesa administrators ir arī saņēmis pieprasīto SIA Ominasis Latvia dokumentāciju no Rietumu bankas, kur tā līdz šim glabājās.

"Dokumenti ir salikti 34 kastēs un tie visi ir jāizskata pēc iespējas ātrāk, lai konstatētu patieso stāvokli uzņēmumā. Taču jāatzīst, ka jau šobrīd redzams, ka parādnieka maksātnespējas atzīšana ir krietni novēlota - saistības nav pildītas gadiem, līdz ar to kreditoru prasījumu kopsumma uz doto brīdi ir jau divi miljoni latu," akcentēja A.Kreics, piebilstot, ka lielākajai daļai saistību izpildes termiņš iestājies 2011.gadā, līdz ar to jau 2012.gada sākumā bija iespējams konstatēt likumā noteiktās uzņēmuma maksātnespējas pazīmes.

"No kreditoru viedokļa raugoties SIA Ominasis Latvia maksātnespējas pasludināšana pērnā gada februārī būtu bijis labvēlīgāks rezultāts," norāda maksātnespējas procesa administrators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas