Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Melbārde situāciju ar Krutoja svinībām operā dēvē par nožēlojamu

Kultūras ministre Dace Melbārde par nožēlojamu uzskata situāciju, kad Latvijas Nacionālā opera (LNO) pēc 120 tūkstošu eiro liela ziedojuma atvēlējusi savas telpas festivāla Jaunais vilnis rīkotāja Igora Krutoja 60.dzimšanas dienas svinībām.

"Tas ir nožēlojami, ka nacionālās kultūras institūcijas ir spiestas slēgt šādus neviennozīmīgi vērtējamus līgumus, lai varētu vienkārši nodrošināt savu darbību," LTV Panorāmai sacīja ministre. Viņa uzsver, ka finansējumam no valsts turpmāk jābūt pietiekamam, lai kultūras iestādes nebūtu spiestas piepelnīties šādā veidā.

Operas vienīgais arguments, telpas izīrējot, esot tas, vai tās ir pieejamas. Tagad ir vasara un repertuārā izrāžu nav. Krutojs par telpu īri interesējies jau aprīlī - tad arī operas valdes nolēmusi prasīt lielo ziedojumu, raidījumam atklāj valdes locekle Daina Markova. Krutojs bez ziedojuma samaksājis arī 9873 eiro par telpu īri.

"Vai jūs varētu būt pārliecināti, ka tieši šie cilvēki nav lojāli LNO? Mums nav šādu faktu, un kurš arī izšķirs to, kurš ir lojāls LNO un kurš - nav? Jautājums šajā gadījumā ir plašāks un opera nav īstais adresāts. Šis festivāls [Jaunais vilnis] šeit notiek, mums zāle ir brīva, ir klusā sezona jeb faktiski šobrīd sezonas nav. Operai līdzekļi ir nepieciešami, ja mēs gribam uzturēt augstus mākslinieciskos standartus; tā patiešām ir tīri saimnieciska darbība," skaidro Markova.

Krutoja balles dēļ no lielās zāles aizvākti visi skatītāju krēsli. Opera par Krutoja ziedoto naudu slīpēs lielās zāles grīdu, kas neesot darīts pēdējos 10 gadus, tāpat jāpērk jauni instrumenti mūziķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas