Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Miris Tautas deputāts Uldis Laucis

Jaunā gada 3. janvārī miris bijušais Valmieras rajona galvenais ārsts, Latvijas Sarkanā Krusta Biedrības atjaunotājs un ilggadējais prezidents, bijušais PSRS Tautas deputāts no Latvijas Tautas frontes Uldis Laucis.

"Joprojām darbojas un attīstās Valmieras slimnīca, ko U.Laucis savulaik izveidoja par labāko rajona slimnīcu visā Padomju Savienībā. U.Laucim, neskatoties uz ietekmīgiem amatiem iepriekšējās varas nomenklatūrā, bija drosme nostāties Latvijas tautas interešu sardzē Maskavā PSRS Tautas deputātu kongresos, kur notika grūtās un izšķirošās cīņas par Latvijas neatkarības atjaunošanu," sacīja Andrejs Cīrulis.

1989. gada 27. augustā U.Laucis bija viens no tiem deputātiem, kas parakstīja protesta vēstuli pret PSKP CK 26. augusta paziņojumu par stāvokli Baltijas republikās Baltijas ceļa sakarā. Šis bija ļoti izšķirošs solis, ar ko tika darīts gals PSKP nemitīgajiem paziņojumiem, kas iepriekš parasti saistījās ar nopietnām represijām.

Nozīmīgi ir daudzie būtiskie U.Lauča balsojumi PSRS Tautas deputātu kongresos gan par Molotova-Ribentropa pakta atzīšanu par spēkā neesošu, gan pieprasījumi par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

2010.g. 4. maijā U.Laucis tika iecelts par Trīszvaigžņu ordeņa virsnieku par īpašiem nopelniem Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas periodā.

Atvadīšanās notiks piektdien, 11. janvārī no plkst. 12.30 Rīgas Vecās Sv. Gertrūdes baznīcā. Izvadīšana – plkst. 13.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas