Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Miris viens no Atmodas laika aktīvistiem Konstantīns Pupurs

53 gadu vecumā sestdien mūžībā devies cilvēktiesību aizstāvības grupas Helsinki 86 dalībnieks vēsturnieks Konstantīns Pupurs, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas Dienas ziņas.

Pupurs 1988.gada 14.jūnijā pretpadomju akcijas laikā iznesa cauri Rīgai sarkanbaltsarkano karogu no Brīvības pieminekļa uz Brāļu kapiem. Uzskata, ka simboliski ar šo brīdi aizsākās latviešu trešā Atmoda.

Pupurs bija spiests emigrēt uz ārzemēm drīz pēc 1988.gadā notikušās pretpadomju akcijas. Viņš vairākkārt atzinis, ka tas bija viens no smagākajiem lēmumiem viņa dzīvē.

Pupurs bija politologs, vēsturnieks un valodnieks, kā arī Latviešu virsnieku apvienības biedrs, liecina aģentūras LETA arhīvs.

2010.gadā Pupurs iestājās Nacionālajā apvienībā Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK. 2010.gadā kandidēja 10.Saeimas vēlēšanās no tās sarakst un tika ievēlēts partijas valdē. Pupurs bija studentu korporācijas Fraternitas Lataviensis biedrs.

2011.gada maijā Pupurs uzsāka darbu Latvijas Jūras akadēmijā kā galvenais speciālists metodiķis.

Pupurs 1981.gadā absolvēja Rīgas 66.vidusskolu. No 1983. līdz 1986.gadam studēja Maskavas Vēstures un Arhīva institūtā. Pēc tam iestājās Latvijas Valsts Universitātes Vēstures un Filozofijas fakultātē, bet studijas pārtrauca, jo 1988.gadā tika izraidīts no PSRS.

1992.gadā viņš atsāka studijas Latvijas Universitātē. 1999. gadā ieguva bakalaura grādu vēsturē Masačūsetsas Universitātē Bostonā, savukārt 2003.gadā ar maģistra grādu absolvēja Londonas Ekonomikas un Politisko zinātņu augstskolu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas