Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Munkevics: nav jāmēģina ar mani karot

Kukuļdošanā apsūdzētais un pret drošības naudu no apcietinājuma atbrīvotais Jūrmalas domes deputāts un bijušais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) uzskata, ka nekādi neietekmējot notikumus domē, bet pats tiekot ietekmēts, lai nepiedalītos lēmumu pieņemšanā. Deputātes Ivetas Blauas (JL) iesniegumu Jūrmalas tiesai par papildus drošības līdzekļu noteikšanu R.Munkevicam tiesa izskatīs 7.septembrī plkst. 15.

Tas gan nenozīmē, ka viņš varētu atgriezties cietumā, bet nav izslēgts, ka tiesa var lemt par aizliegumu tuvoties I.Blauai vai Jūrmalas domes ēkai, tādējādi R.Munkevics nevarētu piedalīties balsojumos, piemēram, par mēra Romualda Ražuka (PS) atcelšanu no amata, par ko lems 9.septembrī.

Iveta Blaua atzina, ka reāli draudi viņai nav izteikti, jo tad viņa nekavējoties pieprasītu apsardzi. Taču juristi skaidrojuši, ka arī ar domes lēmumu pieņemšanu viņu var ietekmēt kā liecinieci, un R.Munkevica iesaistīšanās domes vadības nomaiņā esot uzskatāma par I.Blauas ietekmēšanu. Kā zināms, viņa vada Jūrmalas domes Izglītības jautājumu komiteju.

R.Munkevics Diena.lv apliecināja, ka nav tuvojies I.Blauai. «Nevis es ietekmēju viņu, bet viņa ietekmē mani, lai es nevarētu balsot. Ražuka vadītajā koalīcijā ir iekšējas problēmas, kas kā augonis ir gatavas uzsprāgt. Tagad viņi meklē ārējo ienaidnieku. Nav jāmēģina karot ar mani, tas nav mans karš,» norādīja R.Munkevics. Jautāts, kāpēc viņš atbalsta sava bijušā partijas biedra, bet pēc tam aktīva pretinieka Māra Dzenīša ierosināto balsojumu par mēra nomaiņu, R.Munkevics norādīja, ka nav zināms, vai viņš balsotu par R.Ražuka gāšanu. Tomēr viņa personiskās attiecības ar bijušo partijas biedru neesot tik sliktas, lai neparakstītu papīru, ko iepriekš turējis rokās M.Dzenītis, vai nespiestu roku, ja to iepriekš paspiedis M.Dzenītis.

Par R.Ražuka izteikumiem, ka pie varas raujas «Munkevica klans», R.Munkevics izteicās, ka tos nevarot vērtēt objektīvi, jo Ražuks tā runājot aizskartās patmīlības dēļ. M.Dzenīša rosinātajā domes struktūras izmaiņās Munkevica atbalstītājiem un arī viņam pašam neesot paredzēti amati.

Septiņi Jūrmalas domes deputāti, kas mēģina gāzt R.Ražuku, izplatījuši paziņojumu, ka apdraudēta ir nevis I.Blauas drošība, bet gan R.Ražuka, I.Blauas un citu pašreizējās koalīcijas deputātu, kuri zaudējuši domes vairākuma uzticību, krēsli. «Šie krēsli bija tik ļoti apdraudēti, ka R.Ražukam nācās vilcināt domes sēdi, lai I.Blaua paspētu atnest izziņu, ka viņas iesniegumu Jūrmalas pilsētas tiesa ir pieņēmusi izskatīšanai. R.Ražukam un pašreiz pie varas esošajai koalīcijai vairs nav ne morālu, ne politisku, ne kādu citu argumentu, lai turpmāk nodrošinātu domes vairākuma atbalstu. Izmisīgajos mēģinājumos vēl kādu laiciņu noturēties pie varas R.Ražuks un viņa sabiedrotie cenšas iesaistīt gan tiesībsargājošās institūcijas, gan izmantot R.Ražukam opozīcijā pārgājušo deputātu nomelnošanas un iebiedēšanas taktiku,» teikts paziņojumā, ko R.Munkevics gan nav parakstījis, tāpat viņš nav parakstījis pieprasījumu rīkot domes ārkārtas sēdi par R.Ražuka parakstīto sadarbības līgumu ar Ominasis Latvia par Ķemeru sanatorijas rekosntrukcijas pabeigšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas