Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nākamajā gadā finansējums skolotāju atalgojumam nesamazināsies

Nākamajā gadā finansējums skolotāju atalgojumam nesamazināsies, šodien pēc izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājas Ingrīdas Mikiško tikšanās paziņoja ministrs.

Ķīlis stāstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) budžets nākamajā gadā samazināsies par vienu miljonu latu, kas ir tie līdzekļi, kas bija paredzēti kā valsts galvojums vairākām sporta būvēm valstī.

Mikiško aicināja skolotāju algām paredzēto finansējumu nesamazināt skolēnu skaita samazinājuma dēļ, taču Ķīlis sacīja, ka viņš patlaban to nevar solīt, jo finansējums ir nepieciešams arī citiem mērķiem.

Neskatoties uz to, ka valdības deklarācijā ir ierakstīta apņemšanās nodrošināt no valsts budžeta atalgojumu pilnīgi visiem pirmsskolas izglītības skolotājiem, no nākamā gada šo ieceri tomēr vēl nevarēs īstenot budžeta ierobežoto līdzekļu dēļ. Taču ministrs pauda apņēmību, ka no 2013.gada šī iecere varētu arī īstenoties. Ministrs informēja, ka tuvāko nedēļu laikā tiks izveidots saraksts ar ministra iecerētajām pārmaiņām un tiks sāktas diskusijas ar visām iesaistītajām pusēm par šo pārmaiņu īstenošanu dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas