Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nedēļas laikā izvērtēs tiesu izpildītāja darbību, veicot īpašuma atbrīvošanu Imantā

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP) šīs nedēļas laikā izvērtēs tiesu izpildītāja darbību, veicot īpašuma atbrīvošanu Imantā, aģentūru LETA informēja LZTIP pārstāve Baiba Litvina.

Viņa norādīja, ka tiesu izpildītājam Jurim Gehtmanam ir laiks, līdz šīs dienas beigām iesniegt savus rakstveida paskaidrojumus gan par notikušo, gan par lietas tiesiskajiem apstākļiem, lai LZTIP varētu tos izvērtēt.

Litvina paredzēja, ka izvērtēšana notiks 15.septembrī paredzētajā LZTIP sēdē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Pēc tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) rosinājuma LZTIP ir pieprasījusi skaidrojumu par tiesu izpildītāja rīcību, veicot īpašuma atbrīvošanu 7.septembrī Imantā, liecina Tieslietu ministrijas (TM) mājaslapā pieejamā informācija.

Saņemtā informācija arī tiks iesniegta izvērtēšanai TM.

Skaidrojumi lūgti saistībā ar sabiedrībā skaļu rezonansi izraisījušu gadījumu, kad 83 gadus veca pensionāre, kura tiesiskā ceļā zaudēja savu iepriekš ieķīlāto māju, tika lūgta atbrīvot īpašumu. Pati kundze gan apgalvo, ka šādu ķīlas līgumu nav slēgusi, taču, kā norādīts tiesas lēmumā, ekspertīze atzinusi, ka paraksts uz ķīlas līguma pieder pašai kundzei.

TM sadarbībā ar LZTIP plāno sagatavot skaidrojumu iedzīvotājiem par regulējumu, tiesībām un pienākumiem, kā arī praksi, kad uz spēkā esoša tiesas nolēmuma pamata notiek likumā noteiktā ievešana valdījumā.

Top komentāri

hmmm...
h
Sākumā tak visos medojos gāja info, ka sākotnēji ekspertīe atzina, ka paraksts esot viltots?! Tad kā īsti ir - Tiesa 'savējiem' fiksi sakārtoja jaunu un "pareizāku" ekspertīzi, vai arī lietā ir vairāk neskiadrību, nekā tam normāli tiesiskā valstī būtu jābūt, ja jau vispirms nāk 1 info, bet pēc laika cits un pilnīgi pretējs???
Tiesu sistēma ir nenormāla
T
Tiesu izpildītājs ir tikai gala posms, kuram ir jāizpilda tiesas vai citas institūcijas nolēmums. Galvenā nenormālība slēpjas tiesu sistēmā, kas pieļauj, ka personai var atņemt īpašumu tādēļ, ka kāds ir noviltojis parakstu, kas pieļauj, ka personām ir jāaizsargājas pret prettiesiskiem iestāžu lēmumiem un tamlīdzīgi.
ak vai
a
Pati valsts, Latvija, ir viens riktīgs bardaks visās jomās nemaz nerunājot par Tieslietu sistēmu, tiesas darbības principiem un korumpētību. Gan jau tie kas vada šo visu tā pamatīgi kreklu ieraus dibena rievā un lai tad arī viņiem tas prieks tiek!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas