Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +17 °C
Smidzina
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Nedēļas pirmajā dienā daudzviet īslaicīgi līs un pūtīs brāzmains vējš

Agrā pirmdienas rītā daudzviet Vidzemē - sevišķi Ziemeļvidzemē - līst, vietām līst stipri un dārd pērkons, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien Vidzemē un Latgalē, kā arī daudzviet Zemgalē īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lielā valsts daļā ir maz mākoņu. Pūš neliels rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē tas pūš stiprāk.

Gaisa temperatūra +11..+15 grādi, piekrastē līdz +18 grādiem.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš dienvidrietumu vējš ar ātrumu 2-6 metri sekundē, gaisa temperatūra saullēktā no +12 grādiem lidostā līdz +16 grādiem Daugavgrīvā.

Rietumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā un brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē, negaisa laikā iespējamas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Līdz otrdienas rītam valsts austrumu un centrālajā daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītais dzeltenās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām.

Palaikam spīdot saulei, gaisa temperatūra pirmdien paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums, gaidāms īslaicīgs lietus un iespējams pērkona negaiss. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās pieņemsies spēkā līdz 17 metriem sekundē, gaisa temperatūra nepārsniegs +21 grādu.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Vidzemes ziemeļos līdz 1012 hektopaskāliem Kurzemes dienvidrietumos.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +16,8 grādiem Zosēnos līdz +22,1 grādam Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.augustā bija +43 grādi Spānijā un Francijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu 0..+2 grādi Islandē un Skandināvijas kalnos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas