Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NMPD nodrošinās neatliekamo medicīnisko palīdzību Aglonas svētku apmeklētājiem

No sestdienas, 12.augusta, līdz 15.augustam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi un pirmās palīdzības sniedzēji nodrošinās medicīnisko palīdzību Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku apmeklētājiem Aglonā, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Inga Vītola.

Viņa pavēstīja, ka medicīnisko palīdzību sniegs neatliekamās medicīnas ārsti, ārsta palīgi, ārsti reanimatologi, kā arī Latvijas Sarkanā Krusta pirmās palīdzības sniedzēji.

Kā norāda NMPD, mediķu posteņi tiks izvietoti visā Aglonas bazilikas teritorijā. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt, vēršoties pie pirmās palīdzības sniedzējiem, ātrās palīdzības mašīnās vai medicīniskajās teltīs.

Vienlaikus mediķi aicina svētku apmeklētājus ievērot vairākus piesardzības pasākumus savai veselībai un drošībai, tostarp izvēlēties piemērotu apģērbu, galvassegu un apavus, nodrošināties ar dzeramo ūdeni, kā arī regulāri uzņemt šķidrumu.

Vītola norādīja, ka mediķi cilvēkus, kuriem ir hroniskas saslimšanas, aicina ņemt līdzi izrakstītos medikamentus pietiekamā daudzumā un lietot tos, kā noteicis ārsts. "Ja saslimšanai tās paasinājuma periodā raksturīgi samaņas traucējumi, lūdzam somā vai kabatā paņemt līdzi zīmīti, kurā norādi savu vārdu, uzvārdu un saslimšanu, ar kuru slimo, piemēram, "slimoju ar cukura diabētu". Mobilajā telefonā ieraksti radinieku telefona numurus, kurus mediķi spētu identificēt un sazvanītu piederīgos," uzsver mediķi.

Vienlaikus NMPD aicina iedzīvotājus izvairīties no pārpūles, atvēlēt pietiekamu laiku atpūtai un miegam, uzmanīties no indīgu kukaiņu dzēlieniem un ērcēm, turklāt vēlams jau iepriekš parūpēties par medikamentiem, kas var mazināt alerģisku reakciju, kā arī izmantot līdzekļus insektu atbaidīšanai.

Mediķi arī aicina svētceļojuma dalībniekus nodrošinies ar plāksteriem un pārsējiem ādas noberzumu un nobrāzumu apkopšanai.

Tāpat NMPD aicina svētceļojuma dalībniekus ievērot piesardzības pasākums peldoties, dedzinot sveces, kā arī aicina visus apmeklētājus būt uzmanīgiem pret apkārtējiem, un, ja kādam kļuvis slikti, piedāvāt palīdzību un nepieciešamības gadījumā izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Visos gadījumos, kad pasliktinās veselības stāvoklis, piemēram, ir izteikts vājums, apziņas traucējumi, drebuļi, caureja, slikta dūša ar vemšanu, sāpes, hronisku saslimšanu paasinājumi un citas veselības problēmas, svarīgi meklēt mediķu palīdzību. Ja līdz mediķiem nav iespējams nokļūt vai cilvēks atrodas ārpus svētku norises vietas, akūtu, pēkšņu saslimšanu vai traumu gadījumos jāzvana pa tālruni 113.

Kā liecina NMPD informācija, iepriekšējos gados Aglonas svētku laikā cilvēki visbiežāk pēc palīdzības vērsušies ar sirds-asinsvadu slimību paasinājumiem, locītavu sastiepumiem, ādas noberzumiem, fizisku spēku izsīkumu, galvassāpēm, gremošanas trakta darbības traucējumiem, kā arī ar alerģisku reakciju pēc insektu dzēlieniem.

Jau ziņots, ka no dažādām Latvijas vietām norisinās svētceļojums uz Aglonu, kur 11.augustā sāksies, bet 14.augustā kulmināciju sasniegs Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas