Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ogres upē kilometru garā joslā spridzina ledu

Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona karavīri un zemessargi sestdien veica ledus spridzināšanu piecos Ogres upes posmos kilometru garā joslā starp četriem tiltiem.

Ap plkst.11 nodunēja pirmie trīs kontrolsprādzieni. Pēc tam tika ievietotas sprāgstvielas nopietnākai spridzināšanai un spridzināšana turpinājās vairākas stundas.

„Spridzināšanas mērķis bija salauzt 50 - 60 centimetru biezās ledus plāksnes, tādējādi mazinot plūdu draudus. Spridzināšana tika veikta četrās vietās. Veicot izmēģinājuma sprādzienus pirms divām dienām, tika konstatēts, ka posmā starp komunikāciju tiltu un gājēju tiltu ledus sablīvējumi, kas radušies decembra un janvāra plūdu ietekmē, sniedzas līdz pat upes gultnei,” skaidro kapteinis Mareks Strods, 54.Inženiertehniskā bataljona Operatīvās plānošanas nodaļas priekšnieks un spridzināšanas darbu vadītājs.

Spridzināšanā piedalījās vairāki desmiti karavīru, klātienē ieradās arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Notiekošo vēroja vairāki simti skatītāju.

„Šis ir klasisks civili militārās sadarbības piemērs, kas parāda, kā mēs varam izmantot karavīru un zemessargu profesionālās zināšanas atbalsta sniegšanai sabiedrībai apdraudējuma situācijā,” uzsver Graube. „Esmu gandarīts par Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona profesionalitāti. Pieredze, kuru viņi gūs šajā gadā Ogrē, palīdzēs šo darbu nākamgad veikt vēl labāk. Paldies karavīriem un zemessargiem, kas bija gatavi veltīt savu brīvo laiku valsts, sabiedrības un Ogres labā.”

Spridzināšanas laikā tika apturēta satiksme Rīgas-Daugavpils šosejas tilta pār Ogri, kā arī uz visiem tiltiem tika ierobežota gājēju kustība.

Pie Ogres ietekas Daugavā, vien puskilometru no spridzināšanas vietas, visu dienu uz ledus atrodās ap 50 "bļitkotāju".

Ledus spridzināšana tika veikta pēc Ogres novada pašvaldības lūguma un ar Civilās aizsardzības komisijas piekrišanu.

Spridzināšanas darbos iesaistījušies 65 profesionālā dienesta karavīri un zemessargi no ZS 54.ITBN, kā arī atbalstu sniegs Ogres novada pašvaldība, ugunsdzēsēji un Valsts policija.

14.martā jau notika preventīva ledus spridzināšana Ogres upē 40 metru platā joslā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas