Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Otrā augusta dekāde bijusi nokrišņiem bagātākā 88 gadu laikā

Aizvadītā dekāde ar perioda nokrišņu daudzumu vidēji Latvijā 63 mm, kas ir 2,5 reizes virs normas, bija nokrišņiem bagātākā augusta otrā dekāde pēdējos 88 gados, portālu Diena.lv informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sinoptiķi apliecināja, ka nokrišņu diapazons Latvijas teritorijā bijis iespaidīgs - no 4-6% virs normas Dagdā un Zosēnos līdz 4,5-5 dekādes nokrišņu normām līdzvērtīgam nokrišņu daudzumam Kolkā un Kalnciemā. Liels nokrišņu daudzums bija arī Rīgā – 390% no normas.

Sevišķi spēcīgas lietusgāzes bija 20. augustā, kad lielāks par dekādes normu diennakts nokrišņu daudzums bija Latvijas lielākajā daļā, bet Kalnciemā un Kolkā tas bija gandrīz līdzvērtīgs visa mēneša nokrišņu normai - 97-99% no tās.

Intensīvajos gubu-lietus mākoņos bieži veidojās arī pērkona negaiss. Dekādes laikā tas bija astoņās dienās no desmit, bet teritorijas lielākajā daļā – 14. augustā. Savukārt visstiprākās vēja brāzmas bija dekādes pēdējās dienās - 18. augustā Daugavgrīvā vējš sasniedza 20 metrus sekundē, 19. augustā Ventspilī un Kolkā 16-17 metrus sekundē. 20. augustā 16-19 metrus sekundē stipras vēja brāzmas bija dažādās Latvijas vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas