Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Otrdien ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Tāpat glābējiem nācies likvidēt ļoti plašu ugunsgrēku Stalbes pagastā, kā arī vairākus desmitus kūlas ugunsgrēku.

Agrā pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Pārgaujas novada Stalbes pagastu, kur bija aizdedzies ražošanas ēkas jumts. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas jumta konstrukcijas 400 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies 20 cilvēki. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst.15.49.

Plkst.14.25 glābēji steidzās uz Tirgoņu ielu Ogrē, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Mājas pirmajā stāvā dega istaba un virtuve 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem izkļuva apmēram 64 gadus veca sieviete, kura tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu aprūpē. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.49.

Plkst.16.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Jēkabpilī, kur koka dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba apmēram 60 gadus vecu vīrieti, kurš tika nodots NMPD mediķu aprūpē. Plkst. 17.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī neilgi pēc plkst.3 tika saņemts izsaukums uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas pagrabā deg malka 3 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotajām telpām evakuējās 10 cilvēki. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta apmēram 42 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots NMPD mediķu aprūpē. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.4.28.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī 37 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 14 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Salas novada Sēlpils pagastā, kur pērnā zāle dega piecu hektāru platībā, un Alūksnes novada Liepnas pagastā, kur pērnā zāle dega trīs hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, malkas kaudze, skaidas, meliorācijas caurule, divas vieglās automašīnas, trīs dārza mājas, pirts, šķūnis un sodrēji divu ēku dūmvados.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 91 izsaukumu – 65 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas