Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pabeigts darbs pie topošās valdības deklarācijas un koalīcijas līguma veidošanas

Topošā koalīcija ir pabeigusi darbu pie koalīcijas līguma un valdības deklarācijas veidošanas, otrdien žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidenta amatam nominētā kandidāte Laimdota Straujuma (Vienotība).

Koalīcijas līgumu iecerēts parakstīt rīt, 22.janvārī, plkt.9.

Deklarācija ir vērtējama kā ambicioza, un tās veidošanas gaitā bija vērojama topošās koalīcijas partneru spēja rast kompromisu, norādīja Straujuma.

Viens no koalīcijas līguma punktiem paredz, ka koalīcijas sadarbības padomes sēdēs lēmums netiks pieņemts, ja "pret" to balsos partneri, kuri kopā pārstāv vismaz 25 Saeimas deputātus.

Otrdien vēl paredzēta līguma un deklarācijas teksta rediģēšana.

Kā ziņots, nākamo valdību veidos pašreizējās koalīcijas partijas - Vienotība, Reformu partija (RP), nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kā arī seši pie frakcijām nepiederošie deputāti -, pieaicinot Zaļo un zemnieku savienību.

Vienotību nākamajā valdībā pārstāvēs premjere Straujuma, kā arī veselības ministre Ingrīda Circene, par izglītības un zinātnes ministri kļūs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Ina Druviete, tāpat darbu jaunajā valdībā turpinās pašreizējais finanšu ministrs Andris Vilks. Vienotība un pie frakcijām nepiederošie deputāti nākamajā valdībā saglabās atbildību par Satiksmes ministriju, ko turpinās vadīt pašreizējais satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Nacionālā apvienība darbam jaunajā valdībā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatā izvirzīja pašreizējo nacionālās apvienības Saeimas frakcijas vadītāju Eināru Cilinski, savukārt tieslietu ministres pienākumus pildīs Rīgas domes nacionālās apvienības frakcijas vadītāja Baiba Broka, bet kultūras ministres amatā turpinās darboties pašreizējā ministre Dace Melbārde.

Straujumas valdībā Zemkopības ministriju plānots uzticēt vadīt Saeimas deputātam un bijušajam ministram Jānim Dūklavam, Labklājības ministriju - parlamentārietim un bijušajam ministram Uldim Augulim, bet Aizsardzības ministriju - deputātam un bijušajam ministram Raimondam Vējonim.

Savus amatus jaunajā valdībā varēs saglabāt arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Savukārt Ekonomikas ministriju vadīs pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas