Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

papildināta (12:35) - Rindas pie Swedbank filiālēm un bankomātiem turpinās arī pirmdienas rītā

Cilvēki joprojām ļaujas ažiotāžai, un pirmdienas rītā rindas izveidojušās pie Swedbank filiālēm, kā arī visu banku bankomātiem, novēroja aģentūra BNS.

Daudzos bankomātos nav iespējams izņemt naudu, jo tos vēl nav paspēts uzpildīt. Bankomātus, kuros nauda pieejama, iespējams noskaidrot Swedbank mājaslapā.

Tirdzniecības centrā Origo  pie Swedbank  filiāles rindā gaida apmēram 25 cilvēki, savukārt pie bankomātiem, ne tikai Swedbank, ir mazākas rindas. Rindas pie bankomātiem un Swedbank filiālēm izveidojušās arī citviet.

Swedbank vadītājs Latvijā Māris Mančinskis pirmdienas rītā informēja, ka no  Swedbank bankomātiem svētdien izņemti vairāk nekā 10 miljoni latu un panikai ļāvušies līdz 10 tūkstošiem klientu. Viņš intervijā LNT raidījumam 900 sekundes  teica, ka pirmdienas rītā nauda ir  pieejama 130 bankomātos, savukārt 170 bankomāti vēl nav uzpildīti.

Pēc bankas vadītāja teiktā, aizplūdušie līdzekļi  Swedbank problēmas neradīs. "Šie līdzekļi bankai nekādas problēmas neradīs bankas ikdienas darbībā. Šo līdzekļu apmērs ir aptuveni 1% no kopējā depozītu apmēra. Mūsu gadījumā tam nebūs nekādas ietekmes, taču aicinu klientus neļauties absurdajai ažiotāžai," norādīja Mančinskis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka no piektdienas, 9.decembra,  Swedbank klienti pastiprināti izņem naudu no bankas, reaģējot uz baumām par bankas darbības problēmām. Arī svētdien pie  Swedbank bankomātiem izveidojās garas rindas daudzās Latvijas vietās.

Bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska iepriekš uzsvēra, ka banka emocionalitātei atbild ar racionalitāti – piepilda bankomātus un aktīvi strādā filiālēs, lai sniegtu cilvēkiem tos pakalpojumus, kurus viņi vēlas saņemt. Viņa arī atzina, ka runām par  Swedbank darbību Zviedrijā un Igaunijā, kas izplatās Latvijā, nav pamata un banka Zviedrijā, kā arī  Igaunijā strādā kā parasti.

Swedbank stabilitāti apliecināja arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Brazovskis, kā arī Zviedrijas banku uzraudzības institūcijas pārstāvis Uldis Cērps. Pēc viņa teiktā, visas četras lielās sistēmiski svarīgās Zviedrijas bankas, tostarp  Swedbank, ir pietiekami labi kapitalizētas, un to finanšu stāvoklis ir stabils.

"Sistēmiski svarīgās bankas Zviedrijā tiek atbilstoši uzraudzītas, to kapitāla situācija ir atbilstoša," viņš sacīja un piebilda, ka  Swedbank ir stabila banka un spēj tikt galā ar vēl smagāku ekonomisko situāciju, nekā pašlaik ir Zviedrijā.

(ziņa paildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas