Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta (3) - Elektrības padeve traucēta ap 28 000 klientu

Šobrīd elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 28 000 jeb mazāk nekā 3% no kopējā elektroenerģijas lietotāju skaita, liecina Latvenergo meitasuzņēmuma _Sadales__ tīkls _apkopotā informācija līdz plkst. 12.

Sadales tīkla operatīvās brigādes bojājumus novērš iespējami īsākajā laikā un visā Latvijā strādā 165 brigādes. Vētras postījumi joprojām visspēcīgāk skar centrālo reģionu un Vidzemi, kur šobrīd vēl pūš spēcīgi vēji. Vēja virziena straujās maiņas dēļ daudzviet, kur jau bija atjaunota elektroapgāde, tā tiek atkārtoti traucēta.

Runājot par vētras radīto bojājumu raksturu, pārsvarā tie ir elektrolīnijās iekrituši lauztie koku zari, kā arī spēcīgajā vējā kopā sasitušies vadi, kas radījuši atslēgumus. Ir arī lauzti atsevišķi elektrolīniju balsti, taču to skaits nav liels.

Šobrīd visā valstī strādā 165 Sadales tīkla brigādes, lai nodrošinātu klientiem elektroenerģijas atjaunošanu - operatīvi tiek organizēta darbu izpilde, apzinātas bojājumu vietas un raksturs. Mainīgo laika apstākļ dēļ dažviet montieru iespējas drošības apsvērumu dēļ ir ierobežotas. Neskatoties uz šiem atsevišķajiem apgrūtinājumiem, Sadales tīkls turpina intensīvi strādāt, lai maksimāli ātri klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi.

Latvenergo aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 112.

Ja vētras dēļ tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiks informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

Jau ziņots, ka līdz pirmdienas rītam visstiprākās vēja brāzmas reģistrētas Ventspils pusē (31 m/s), kur vēja stiprums jau pierimst, savukārt Rīgas apkaimē līdz plkst. 11 stiprākās brāzmas bijušas ar ātrumu 28 m/s.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas