Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Papildināta (8:05) - Rīgas maratonā piedalīsies 18 180 skrējēji no 59 pasaules valstīm

Svētdien 20. maijā, Rīgā notiek lielākais pilsētas maratona skrējiens Baltijā, pulcējot varāk kā 18 000 skrējējus no 59 pasaules valstīm.

Šogad pirmoreiz Nordea Rīgas maratons startē ar Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) piešķirto Bronzas līmeņa kvalitātes zīmi, kļūstot par pirmo maratonu Ziemeļeiropā ar augsto kvalitātes novērtējumu.

Līdz šim reģistrētie dalībnieki:

  • 5 kilometru distancei - vairāk nekā 10 973 dalībnieki;
  • 10 kilometru distancei - vairāk nekā 3425 dalībnieki;
  • pusmaratona distancē - vairāk nekā 2690 dalībnieki;
  • klasiskā maratona (42,195km) distancē - vairāk nekā 1092 dalībnieki.

Pēdējos gados Nordea Rīgas maratons piedzīvojis arī strauju ārvalstu dalībnieku skaita pieaugumu. 20.maijā Rīgas ielās startēs vairāk kā 1850 ārzemnieku no 59 pasaules valstīm. Aktīvākie ārvalstu skrējēji ir somi (vairāk kā 300 dalībnieku), kā arī Vācijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Itālijas pārstāvji.

"Pēdējo gadu laikā esam aktīvi strādājuši, lai popularizētu Rīgu un Nordea Rīgas maratonu ārvalstu maratonistu vidū. Sadarbojamies ar lielākajiem Eiropas maratoniem, skrējēju klubiem, lai pārliecinātu izbaudīt Rīgu no cita - skrējēja - skatu punkta. Esam pārliecināti, ka tie tūkstoši "maratona tūristi", kas ik gadu Rīgā ierodas kopā ar ģimenēm un draugiem, dod būtisku pienesumu pilsētas ekonomikai. Lai pārliecinātos par maratona pienesumu pilsētai un ekonomikai, mūsu plānos ir veikt autoritatīvu starptautisku pētījumu, iespējams, jau 2012-13.gadā", skaidro Aigars Nords, Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Bez "maratona tūristiem", uz startu Rīgā ieradušies arī elites skrējēji no Baltkrievijas, Krievijas, Japānas, Kenijas, Etiopijas, Marokas, Ungārijas un Ugandas. Sagaidāms, ka nopietnu pretestību ārvalstu elites skrējējiem sastādīs pašmāju vadošie sportisti un favorīti pusmaratona distancē - Valērijs Žolnerovičs un Jeļena Prokopčuka. Abiem sportistiem starts Rīga ir arī pārbaudījums pirms sacensībām Olimpiskajās spēlēs Londonā.

Rīdzinieki tiek aktīvi aicināti just līdzi un sekot notikumiem trasē no Vanšu tilta, Valdemāra ielas, Vecrīgā, klusajā centrā, kā arī attālākos trases posmos Krasta ielā, uz Dienvidu tilta un Ķīpsalā.

Par dalībnieku un skatītāju uzmundrināšanu rūpēsies vairāk kā 12 muzikālie punkti visā trasē, piemēram, čellu grupa "Da Gamba" pie Mākslas muzeja, DJ Toms Grēviņš pie Jēkaba kazarmām un Krastmalā, grupas "Auļi" pārstāvji, jauni talantīgie mūziķi, budzinieki, orķestri u.c. Par ūdens strūklaku šovu dalībniekiem un skatītājiem Daugavā pie Vanšu tilta rūpēsies Brīvostas velkoņi.

Līdzjušanu atvieglos teholoģijas - pateicoties Lattelecom tehnoloģiju atbalstam, www.uzmundrini.lv varēs izsekot jebkura 10km, 21km un 42km distances dalībnieka atrašanās vietu trasē, ievadot dalībnieka vārdu vai numuru. Organizatori cer, ka tādējādi atbalstu un uzmundrinājumu skrējējiem varēs sniegt daudz efektīvāk.

Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991. gada. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom

(precizēts dalībnieku skaits pēc NECom sniegtajiem datiem)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas