Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - KNAB rosina Vaškeviču saukt pie kriminālatbildības par kukuļdošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosina saukt pie kriminālatbildības Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškevicu par kukuļdošanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonai, ziņo LETA.

Janvārī uzsāktā KNAB kriminālprocesa materiāli nosūtīti Ģenerālprokuratūrai.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka laika posmā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim FM amatpersona vairākkārt nodevusi kukuļus kopumā 52 880 eiro (37 120 latu) un 5 600 latu apmērā VID amatpersonai, portālu Diena.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. Kukulis dots, lai lai VID amatpersona kukuļdevēja un viņa pārstāvētās personas interesēs ietekmētu VID lietvedībā esošās pārbaudes lietas izskatīšanas procesu, tās rezultātā nodrošinātu tām labvēlīgu lēmumu pieņemšanu un nekonstatētu pārkāpumus konkrēta uzņēmuma darbībā, kā arī VID struktūrvienības neveiktu pārbaudes attiecībā uz konkrētām personām un uzņēmumiem, kuru intereses pārstāv kukuļdevējs.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka VID amatpersonai šie kukuļi doti arī par citām darbībām, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, muitas administrēšanas jomā un nodokļu nomaksas kontrolē.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā sadarbībā ar VID struktūrvienībām tika secināts, ka divu komercuzņēmumu amatpersonas, iespējams, veikušas pretlikumīgas darbības, lai nodrošinātu nelegālu akcizēto preču apriti Eiropas Savienības un Latvijas teritorijā un izvairītos no nodokļu maksājumu nomaksas vismaz divu miljonu latu apmērā, tāpēc no kriminālprocesa materiāliem atsevišķa lietvedībā tika izdalīts jauns kriminālprocess un tas nodots turpmākai izmeklēšanai VID Finanšu policijas pārvaldei.

Ģenerālprokuratūrā aģentūra LETA uzzināja, ka kriminālprocess ir nodots prokurora Arvja Miglāna lietvedībā, kuram desmit dienu laikā būs jāpieņem lēmums par apsūdzību uzrādīšanu. Sīkāka informācija par šo lietu pagaidām netiks sniegta, norādīja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

(Pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas