Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Munkevicam atvilks pusi no algas

Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam (Jūrmala - mūsu mājas) tuvākajos mēnešos nāksies iztikt ar pusi algas, jo otru pusi atvilks, līdz būs atmaksāti 4162,16 lati, ko viņš saņēma kompensācijā par amata zaudēšanu. Tā kā kompensācija atzīta par nelikumīgu, KNAB nodevis pārbaudes materiālus biroja imeklēšanas nodaļai, lai lemtu par krimināllietas sākšanu pret četrām Jūrmalas domes amatpersonām.

Nelikumīgā kompensācija tika izmaksāta pēc mēra vietnieces Larisas Loskutovas rīkojuma. Iepriekšējā sasaukuma Jūrmalas domes vadība R.Munkevica iesniegumu par kompensācijas izmaksu bija noraidījusi.

Kompensāciju R.Munkevics pieprasīja par to, ka, 2008.gada 30.oktobrī zaudējot mēra amatu, viņš neesot varējis atsākt darbu Latvijas namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijā, kurā viņš bija prezidents līdz 2006.gada 5.decembrim. Taču šis amats ir sabiedrisks pienākums, par ko alga netika maksāta, tāpēc kompensāciju izmaksāt nav pamata.

KNAB pieļauj krimināllietas sākšanu pret četrām amatpersonām, kas parakstīja rīkojumu par kompensācijas izmaksu – mēra pirmo vietnieci Larisu Loskutovu, izpilddirektoru Valdi Vītoliņu, Finanšu pārvaldes vadītāju Andru Tukāni un Juridiskās pārvaldes vadītāju Eviju Rakišu.

Summas atmaksa R.Munkevicam prasīšot aptuveni pusgadu, bet nevar izslēgt iespēju, ka viņš nolems atmaksas grafikus saīsināt, norādīja Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i. Inese Auniņa.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas