Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (10:45) - Vētra Latgalē: Koks uzgāžas auto, gājis bojā cilvēks

Rēzeknes novadā, Griškānu pagastā stiprā vēja dēļ pirmdienas rītā lūzis koks uzgāzies virsū automašīnai, divi tajā esoši cilvēki cietuši, bet viens gājis bojā, portālam Diena.lv pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Savukārt Daugavpils novadā, Naujenes pagastā, plkst.5.23 koks uzkritis elektrības vadiem. Bez elektroapgādes līdz ar to ir palikušas vairākas mājas.

Spēcīgais vējš, kas pirmdienas rītā virzās pāri Latvijai, izraisījis elektroenerģijas piegādes traucējumus Latgalē un Ziemeļaustrumu rajonos. Plkst.10 valstī elektroapgāde traucēta aptuveni 5000 klientiem, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma Sadales tīkls pārstāve Ilze Rubene.

Elektromontieru brigādes jau kopš agra rīta novērš spēcīgā vēja izraisītos bojājumus Ludzas, Krāslavas, Dagdas un Daugavpils apkārtnē. Spēcīgais vējā pārvietojas Latvijas Ziemeļaustrumu virzienā, līdz ar to Sadales tīkla elektromontieriem načies risināt klientu elektroapgādes problēmas arī Balvu un Madonas apkārtnē.

Visvairāk māju bez elektrības pašlaik ir Daugavpils novadā – 530 klienti, Krāslavas novadā 450 klienti, Ciblas novadā 462, Ludzas novadā 355, Zilupes novadā 282, Rēzeknes novadā 266 klienti. Latvijas Ziemeļaustrumu rajonos elektroenerģijas piegāde traucēta 223 klientiem Madonas novadā, 204 klientiem Limbažu novadā un aptuveni 80 klientiem Apes apkārtnē.

Ņemot vērā prognozi, ka spēcīgais vējš norims tikai pēcpusdienā, Sadales tīkla brigādes un elektrotīkla dispečeri strādā pastiprinātā režīmā, lai pēc iespējas drīzāk novērstu vēja izraisītos avārijas atslēgumus un atjaunotu elektroapgādei klientiem, informēja uzņēmuma pārstāve.

Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz uzņēmuma Sadales tīkls klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Latvijas austrumu daļā rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprinājies brāzmās 20 līdz 23 metriem sekundē, kas uzskatāma par vētru. Tiek prognozēts, ka laikā no plkst.5 līdz 10 rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies, brāzmās sasniedzot ātrumu 15-19 metrus sekundē, bet Latvijas austrumu daļā pat 20-23 metrus sekundē.

(papildināts ar uzņēmuma Sadales tīkls sniegto informāciju par elektroapgādes traucējumiem priekšpusdienā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas