Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (11:45) - Karstajā laikā vēl divi noslīkušie - bērns un jauns vīrietis

Pagājušajā diennaktī Latvijā noslīkuši vēl divi cilvēki – deviņus gadus vecs zēns un 29 gadus vecs vīrietis, portālam Diena.lv pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. 

Abas nelaimes notikušas Latgalē, glabēji ierodoties slīkušos mēģināja glābt, bet reanimācijas pasākumi diemžēl bijuši nesekmīgi. 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde portālam Diena.lv pavēstīja, ka zēns noslīcis pirmdienas vakarā ap plkst.19.20 Daugavpils novada Biķernieku pagastā pie Biķernieku pamatskolas dīķī.

Pēc sākotnējās informācijas, bojā gājušais zēns ar draugu, bija nolēmuši izpeldēties. Peldēšanās laikā, bojā gājušā zēna draugs, saprotot, ka ir notikusi nelaime, skrējis pēc palīdzības pie savas mātes, kura nekavējoties izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību. Mediķiem zēnu glābt neizdevās. 

Policija informē, ka par notikušo faktu uzsākts kriminālprocess, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, notiek izmeklēšana.

Vītola informēja, ka smadzeņu satricinājumu Latgalē guvis kāds 16 gadus vecs zēns, kurš lecot ūdenī ar galvu atsities pret grunti. Smagākas traumas – mugurkaula kakla skriemeļu lūzumu un galvas traumu guvis 43 gadus vecs vīrietis Zemgalē, kurš arī lēcis ūdenī uz galvas. 

Vītola piebilst, ka pēdējo dienu laikā Latvijā noslīkuši jau četri cilvēki, bet vismaz pieci guvuši ļoti nopietnas traumas un mediķi aicina būt īpaši piesardzīgiem. Šogad īpaši iezīmējusies peldētāju pārgalvība pārvērtējot savus spēkus, kā arī ūdensprieku baudīšana alkohola reibumā. 

Arī pirmdien mediķi snieguši palīdzību karstuma upuriem – Zemgalē nepilnus divus gadus vecs puisītis apmēram septiņas stundas bijis pludmalē un vakarā bijis izteikti miegains. Savukārt kāds 30 gadus vecs vīrietis nezināmu laiku uzturējies saulē alkohola reibumā, mediķi piesaistījuši arī policijas darbiniekus.

Vidzemē no karstuma cietuši divi bērni – 11 gadus veca meitene un 12 gadus vecs zēns, kuri ilgi bijuši saulē bez galvassegām.

Pagājušajā diennaktī divi cilvēki guvuši termiskus apdegumus – vienu gadu vecs zēns, kamēr pieaugušie atradušies blakus telpā, uzrāvis sev virsū karstu putru un guvis apdegumus uz vaiga, rokas un krūšukurvja. Bet 54 gadus vecs vīrietis uzlējis sev virsū karstu ūdeni taisot tēju. 

Mediķi informē, ka bijuši arī vairāki negadījumi, kuros cietuši gājēji – Zemgalē notriekta kāda 26 gadus veca sieviete, kura šķērsoja ielu. Viņa guvusi pleca un galvas traumu, bet Latgalē automašīna aizķērusi 13 gadus vecu zēnu, kurš guvis rokas traumu ar iespējamu plaukstas kaula lūzumu. 

Pievienota 3.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas