Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (16:37) - Finanšu policijas priekšnieks par kukuļņemšanu aizturētos Muitas kriminālpārvaldes darbiniekus saista ar Vaškeviču

Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, pret kuriem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) septembrī sācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu kukuļošanu, saistāmi ar bijušo kriminālpārvaldes vadītāju, korupcijas noziegumos apsūdzēto Vladimiru Vaškeviču, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Čerņeckis.

Raidījuma vadītāji intervijas laikā citēja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja Ainara Latkovska (Vienotība) pausto, ka KNAB pieķertās amatpersonas esot "Vaškeviča cilvēki, kuri turpinājuši pildīt bijušā šefa pasūtījumus". Čerņeckis tam piekrita.

"Tas tāds emocionāls apgalvojums, bet, ja man jāizvēlas "jā" vai "nē", tad es piekrītu šim apgalvojumam," teica Čerņeckis.

Vaškeviča pārstāvis zvērināts advokāts Oskars Rode paziņojumā presei norāda, ka visi apgalvojumi par Vaškeviča saistību ar nule aizturētajām VID Muitas Kriminālpārvaldes amatpersonām ir politiska spekulācija, lai ļaunprātīgi manipulētu ar sabiedrības domu. 

Viņš kategoriski noraida jebkādu Vaškeviča saistību ar minēto lietu. "Vaškevičam nav nekādu saistību ar VID Muitas Kriminālpārvaldi jau piecus gadus, ar VID – jau trīs gadus, tādēļ nav jēgas meklēt saikni kur tās nav. Mans klients jau ilgstoši atrodas Austrijā, kur viņš ārstējas no traumām, kuras guvis pret viņu vērstajā slepkavības mēģinājumā, pildot dienesta pienākumus," uzsvēra Rode.

Advokāts uzskata, ka Latkovska paziņojums ir vērtējams kā politiska spekulācija un spiediens uz tiesu. "Es nevaru nekā to citādāk traktēt, kā apzinātu un ļaunprātīgu manipulāciju ar nolūku veidot noteiktu sabiedrības domu pret manu klientu, lai panāktu notiesājošu spriedumu pieņemšanu," sacīja Rode.

Pēc advokāta domām rodas jautājums par KNAB lomu šajā procesā. Ja KNAB dalījās ar izmeklēšanas noslēpumu ar politiķi no Vienotības, tad KNAB nav neatkarīga institūcija un pilda politisko pasūtījumu. Savukārt, ja KNAB nav dalījies ar šādu informāciju, tad Latkovskis publiski sniedz nepatiesu informāciju. Pašlaik tiekot gatavots pieteikums, lai civiltiesiskā kārtā vērstos pret Latkovski par personas godu un cieņu aizskarošas un nepatiesas informācijas izplatīšanu publiskajā telpā.

Jau vēstīts, ka KNAB par 4000 eiro kukuļņemšanu aizturējis divas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas.

KNAB šā gada septembrī sācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu, portāls Diena.lv uzzināja KNAB. Biroja izmeklētājs uzskata, ka VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, izmantojot starpniekus, pieprasījušas kukuli, lai nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu  VID Muitas kriminālpārvaldes lietvedībā esošajā kriminālprocesā iesaistītai personai.

KNAB norāda, ka informāciju par savā lietvedībā esošo kriminālprocesu VID amatpersonas nodevušas starpniekiem, kuri kriminālprocesā iesaistītajai personai piedāvājuši apmaiņā  pret prettiesisku labumu nodrošināt labvēlīga lēmuma pieņemšanu kriminālprocesā.

Papildināts ar Vaškeviča pārstāvja komentāru 4.-7.rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas