Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (17:07) - Vērtēs, vai valdībai nevajag īpašu pārstāvi starptautiskajos investīciju strīdos

Atbildīgās institūcijas vērtēs, vai valdībai ir vajadzīgs īpašs pārstāvis starptautiskajos investīciju strīdos līdzīgi kā patlaban Ministru kabinetam ir savs pārstāvis starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās.

Šāds izvērtējums Valsts kancelejai jāsagatavo līdz nākamā gada 1.martam, otrdien lēma Ministru kabinets.

Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) žurnālistiem pēc valdības sēdes sacīja, ka sistēma ir daudz stingrāk jāreglamentē un jāveido līdzīgi kā ar tiesvedībām Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT). "ECT lietas, kur bieži vien mēs tiesājamies par dažiem tūkstošiem latu vai sliktākajā gadījumā par dažiem desmitiem tūkstošiem latu, mums ir stingri reglamentēts, dokumenti tiek skatīti kā konfidenciāli. Tajā pašā laikā tiesvedībās, kuras ir par daudziem miljoniem latu, šī kārtība ir bijusi daudz vājāka."

Valdība otrdien uzklausīja Valsts kancelejas sagatavoto informatīvo ziņojumu par valsts pārstāvības starptautiskajos ieguldījumu aizsardzības strīdos pilnveidošanas praksi. Saskaņā ar šo ziņojumu līdz 1.martam jāsagatavo grozījumu projekti Valsts pārvaldes iekārtas likumā un likumā "Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem". Līdz tam, saņemot paziņojumu par strīdu atbilstoši starpvalstu investīciju aizsardzības līgumam, būs jāveido darba grupa Valsts kancelejas vadībā.

Jau vēstīts, ka 16 miljoni latu, ko mierizlīgumā Valsts kanceleja bija gatava maksāt bijušajam airBaltic šefam Bertoldam Flikam, atklāja necaurredzamu sistēmu, kā tiek skatīti strīdi starp investoriem un valsti. Premjers uzdeva kārtību mainīt, lai strīdus ar investoriem vairs neizlemtu tikai viens cilvēks Valsts Kancelejā. 

(Pievienota 3.rindkopa.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas