Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (17:09) - Smalkie iepirkumi Ventspils policijā: Ja nav balts un milzīgs, tad neskaitās limuzīns

Ventspils pašvaldības policija dienesta vajadzībām iegādājusies divus smalkus auto – luksus klases Volkswagen Phaeton, no kuriem dārgākais izmaksājis 73 tūkstošus eiro, bet lētākais – 49 tūkstošus, vēsta portāls Pietiek.com. Ventspils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs norāda – smalkie auto izvēlēti, izvērtējot to "universālo pielietojumu". Arājs tostarp arī nedomā, ka 73 tūkstošus vērto auto jādēvē par limuzīnu, jo "limuzīns ir balts, milzīgs", bet Volkswagen ir "tautas mašīna".

Arājs uzsver, ka policija konkrēto iepirkumu neizsludināja – to darīja pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts. Tomēr sarunā ar Pietiek.com policijas priekšnieks neslēpj, ka konkrētos iepērkamo spēkratu parametrus noteica policija. "Kas iesniedza labāko piedāvājumu, to arī izvēlējāmies. Tajā grupā acīmredzot tā bija labākā cena," skaidro Arājs.

Tāpat Arājs smalkos auto vairās saukt par limuzīniem: "Volkswagen vai tad limuzīns skaitās? Tā ir tautas klases mašīna. Audi varētu būt limuzīns, Porsche varētu būt limuzīns, Lexus. Limuzīns ir balts, milzīgs. Ko jūs, limuzīns!"

Glaunajiem auto esot "universāls pielietojums" - to izmanto gan reprezentatīviem pasākumiem, gan darba braucieniem uz citām pilsētām, gan arī ikdienas darbā pilsētā. "Dzērājus gan tajā nevedīs," uzsver Arājs, bet operatīvā funkcija būšot. "Tas cilvēks, kas brauc pa pilsētu, redz, informē dežūrdaļu, tur tiek nosūtīts patruļbloks," pastāstīja Ventspils policijas priekšnieks.

Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) preses konferencē norādījis, ka jaunās automašīnas ir "kvalitatīvas, bet ne ekskluzīvas", vēsta aģentūra LETA.

Šīs automašīnas izmanto ne tikai pašvaldības policija, bet, kad tas nepieciešams, arī Lemberga vietnieki, tai skaitā darba braucieniem uz galvaspilsētu, informēja Ventspils mērs.

"Līdz ar to mašīnas ir nopirktas tādas, lai ar tām varētu pietiekami ērti veikt tālo ceļu no Ventspils uz Rīgu un atpakaļ. Tāpēc arī tās ir normālas kvalitātes. Nekā ekskluzīva tur nav," norādīja Lembergs.

"Lai brauktu no Ventspils uz Rīgu, domes vadībai darbam jābūt pietiekami kvalitatīvai mašīnai, arī no drošības viedokļa, - jūs jau zināt, kāds ir ceļu stāvoklis," norādīja Lembergs.

Domes amatpersonas, mērojot ceļu uz galvaspilsētu un atpakaļ, automašīnā mēdzot strādāt, arī lasīt. "Līdz ar to vajag tādu mašīnu, lai tur var arī strādāt, ne tikai pa telefonu runāt. Tādi ir galvenie apsvērumi," informēja Lembergs.

Ventspils mērs neuzskata, ka amatpersonām būtu jābrauc ar nekvalitatīvām automašīnām tikai tāpēc, lai kādam izpatiktu: "Es nedomāju, ka tas ir gudri un pareizi".

(pievienots Aivara Lemberga komentārs 5.-10.rindkopā)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas