Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (23:06) - Sestdienas vakarā jauni elektrības atslēgumi Pierīgā; Kurzemē situācija normalizējas

Sestdien Latvijā plosās vētra. Spēcīgā vēja ietekmē tiek lauzti koki un zari, kas krītot pārrāva elektrolīniju vadus, kā arī lauzti balsti, izraisot avārijas atslēgumu elektrotīklā. Sestdienas pēcpusdienā atslēgumi tika konstatēti valsts rietumos, bet vakarpusē vējš pārvietojās uz centrālajiem reģioniem. Savukārt glābēji steidz atbrīvot autoceļu braucamās daļas no sakritušajiem kokiem. 

Sadales tīkla Komunikācijas speciāliste Inga Tilhena portālu Diena.lv informēja, ka uzņēmumam izdevies novērst lielāko daļu elektroapgādes traucējumu, ko izraisīja spēcīgais vējš Rietumu un Centrālajos reģionos. Sestdien plkst.19.00 elektroapgāde bija traucēta aptuveni 15 000 mājsaimniecību, savukārt sestdienas vēlā vakarā ievērojami samazinājies. 

Sestdien plkst.17.00 bez elektrības Ventspils novadā bija 4 300 mājsaimniecības un Kuldīgas novadā - 4 800 mājsaimniecības. Pēc Sadales tīkla operatīvās informācijas plkst.22.00 elektroapgādes traucējumi vēl ir 600 mājsaimniecībām Ventspils novadā un 270 mājsaimniecībām Kuldīgas novadā.

Sestdienas, 15.marta vakarā jauni atslēgumi ir reģistrēti Latvijas centrālajos rajonos. Pēc dispečeru operatīvās informācijas plkst.22.00 elektroapgāde traucēta vēl aptuveni 800 klientiem Olaines novadā, 1 000 Ķekavas novadā, dažiem simtiem mājsaimniecību Dobeles, Ikšķiles, Mārupes un Ogres novadā. 

Bojājumu novēršanā strādāja 65 operatīvā izbraukuma brigādes (OIB).

Uzņēmumā informē, ka rēķinoties ar darba drošību diennakts tumšajā laikā, Sadales tīkla operatīvie dienesti naktī turpinās strādāt – veicot bojāto posmu lokalizēšanu un izdarot pārslēgumus līnijās, apzinot aktuālo situāciju zemsprieguma elektrotīklā, lai svētdien no rīta varētu turpināt elektroapgādes atjaunošanas darbu.

Sadales tīkls aicina turpināt ievērot drošības pasākumus elektroiekārtu tuvumā, redzot zemē guļošu vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvoties tam un neļaut to darīt arī citiem. Par bīstamām situācijām jāzvana Klientu servisam pa diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Viktorija Šembele portālam Diena.lv pastāstīja, VUGD saistībā ar spēcīgo vēju sestdien līdz plkst. 20.00 saņēmis 56 izsaukumus. Agrā pēcpusdienā lielākoties zvani bija no Kurzemes, bet pēdējā laikā pieaudzis izsaukumu skaits no Rīgas, Jūrmalas un Rīgas reģiona.

Vairumā gadījumu koki uzkrituši uz ceļa braucamās daļas. Jūrmalā, Skolas ielā, koks bija uzkritis uz automašīnas, Rīgā, Ausekļa ielā, kādai ēkai no jumta vējš norāvis skārda gabalu, savukārt Liepājā, Rīgas ielā, dzīvojamai mājai atrauta jumta lūka.  Rīgā, Ogres ielā no mājas sienas atrauts reklāmas plakāts, savukārt Jaunolainē pie gājēju pārejas vētra nopūtusi ceļa zīmi. 

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija liecina, ka Kurzemē vējš pamazām zaudē savu spēku. Pēcpusdienā Ventspilī un Liepājā vēja ātrums bija pat 30 metri sekundē (m/s).  Sestdienas vakarā plkst.20.00 tas samazinājies Ventspilī līdz 22 m/s, Liepājā – 21-24 m/s.

Savukārt Rīgā un citviet Latvijā vētra pieņemas spēkā. Ja dienā Rīgā vēja ātrums bija ap 10 m/s, tad sestdienas vakarā tas sasniedzis 21 m/s. Pēdējās stundas laikā viesulies pieņēmies spēkā Daugavpilī, priekuļos, Zosēnos, Alūksnē, Gulbenē, Madonā, Skrīveros un Zilānos. 

Visās LVĢMC novērojumu stacijās vēja ātrums ir vismaz 10 metri m/s.

Diena.lv jau vēstīja, ka sestdien Latvijā gaidāms sniegs un putenis. Savukārt svētdien puteņos, atsevišķos rajonos izveidosies 6-8 cm bieza sniega sega.  

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas