Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināts (8:18) - Smiltēns: Koalīcija ir pārdzīvojusi arī sliktākus laikus

Koalīcijas līgums pārdzīvojis sliktākus laikus un arī tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju pieprasījusī Nacionālā apvienība Visu Latvijai - TB/LNNK (NA) to ne reizi vien ir pārkāpusi, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Runājot par biežajiem sarežģījumiem pašreizējās koalīcijas darbā, viņš pauda, ka pati NA, kura, premjeram atstājot amatā tieslietu ministru Jāni Bordānu, norādījusi uz koalīcijas līguma darbības izbeigšanu, šo dokumentu ir pārkāpusi, gan nebalsojot par satiksmes ministra amatam virzīto Anriju Matīsu, gan ālēšanos un grūstīšanos pie Brīvības pieminekļa 16.martā. Turklāt NA radījusi satraukumu gan budžeta balsojumos, gan citkārt, palīdzot nobalsot par opozīcijas priekšlikumiem.

Runājot par Bordāna darbu, Smiltēns uzsvēra, ka "ministra amats nav tāpēc, lai būtu aizpildīts" un viņam ne vienreiz vien bijis "no kauna zemē jālien", piemēram, kad vēstnieki uzsvēruši Latvijas tiesiskuma problēmas. Tāpēc būtiski, ka Bordāns ir uzņēmies atbildību un nācis ar konkrētiem reformu piedāvājumiem, ko jau tuvāko nedēļu laikā izvērtēs speciāli veidota koalīcijas darba grupa.

"Tas ir premjera lēmums - viņš grib redzēt, kas tās par reformām un kā tās īstenojamas. To vērtēs koalīcijas darba grupa, kam Bordāns piedāvās savas idejas. Sākumā ir jāredz, lai viņa pieteiktās lietas ienāk dienas kārtībā," teica Smiltēns.

Bordāns ir pieteicis vairākas tēmas - par cietumu būvniecības veicināšanu, cīņu ar reiderismu, kā arī maksātnespējas administratoru darba regulējumu.

NA pārstāvis Einārs Cilinskis LNT raidījumā 900 sekundes teica, ka koalīcijas līguma pārkāpšana līdz ar premjera lēmumu NA ļaušot brīvāk iesniegt kādus priekšlikumus, ko neatbalsta pārējie koalīcijas partneri. Tādā gadījumā "var kaut ko nobalsot ar opozīcijas palīdzību". Tas gan nenozīmējot na vēlmi graut koalīcijas disciplīnu vai atstāt valdōbu.

Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis LNT raidījumā savukārt teica, ka nekāda laivas šūpošana nav pieļaujama un koalīcijai jāturpina darboties. Svarīgākais ir "sēsties visiem pie viena galda" esošās koalīcijas ietvaros iespējams atrisināt visas "īstās vainas" un problēmas, tostarp arī ar tieslietu ministra posteni.

Zaķis ir pārliecināts, ka, tādējādi darbojoties, esošā valdība nostrādās līdz vēlēšanām un šogad, šķiet, neesot tādu jautājumu, kuru pieņemšanu NA ar savu atšķirīgu viedokli varētu apdraudēt.

(papildināts ar Eināra Cilinska un Dzintara Zaķa teikto) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas