Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Par krāpšanu, solot iekārtot darbā, aiztur vīrieti

Vakar Rīgas policisti aizturējuši kādu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par krāpšanām, solot iekārtot darbā.

Vīrietis ar upuriem iepazinies internetā, piedāvājot darbu, bet tikšanās laikā ieguvis darba meklētāju internetbankas kontu datus, sakot, ka tas ir priekšnoteikums darba iegūšanai, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Kriminālprocess par krāpšanu Latgales iecirkņa Kriminālpolicijā tika sākts jau maija vidū, kad kāds cietušais uzrakstīja iesniegumu par krāpšanu. Cietušais pastāstīja, ka krāpnieks ar viņu iepazinies internetā un norunājis tikšanos. Tikšanās laikā krāpnieks solījis iekārtot darbā, bet piebildis, ka tam viņam nepieciešami internetbankas dati, kurus cietušais, cerot uz ātru iekārtošanos darbā, iedevis sastaptajam vīrietim.

Vēlāk cietušais konstatējis, ka krāpnieks, izmantojot viņa datus, ir noslēdzis līgumus ar "ātro kredītu" uzņēmumiem un iegūto naudu pārskaitījis uz citu kontu. Tā rezultātā cietušais ne tikai nav dabūjis darbu, bet iekūlies arī kredītsaistībās.

Latgales iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki, veicot izmeklēšanas darbības, pāris nedēļu laikā noskaidroja iespējamā krāpnieka personību un 1.jūnijā agrāk netiesāto 1970.gadā dzimušo krāpnieku aizturēja. Tālākā darbā ar aizturēto noskaidrots, ka viņš ir saistīts arī ar citām krāpšanas epizodēm, par kurām policijā iesniegumu pagaidām nav. Savukārt pats aizturētais policijai jau atzinies, ka kopumā šādā veidā ir izkrāpis aptuveni 1000 latu, ko iztērējis savām vajadzībām.

Policijai ir pamats domāt, ka vīrietis šādā veidā ir apkrāpis vairākas personas, tāpēc policija lūdz atsaukties personas, kuras ir cietušas minētā vīrieša rīcības dēļ un lūdz zvanīt pa tālruni 67086330, 67086315 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas