Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par NEPLP vadītāju ievēlēts Āboliņš

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien par jauno NEPLP vadītāju vienbalsīgi ievēlēja līdzšinējo NEPLP priekšsēdētājas vietnieku Ivaru Āboliņu, aģentūru LETA informēja NEPLP pārstāvji.

Par NEPLP priekšsēdētāja vietnieku vienbalsīgi tika ievēlēta līdzšinējā NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete, kā arī tika pieņemts lēmums par NEPLP locekļu atbildības un līdzatbildības jomu sadali. 

Nosakot atbildību sadali, tika nolemts, ka Āboliņš pārraudzīs padomes darbu kopumā un ar informatīvas telpas aizsardzību saistītos jautājumus. Druviete pārraudzīs starptautisko sadarbību un medijpratības jomu, savukārt NEPLP loceklis Patriks Grīva veiks komerciālo un nekomerciālo, tai skaitā vietējo, reģionālo, nacionālo un pārrobežu, radio un televīziju jomas pārraudzību. 

NEPLP locekļi ir līdzatbildīgi par visām iepriekš uzskaitītajām atbildības jomām.

"Pašlaik NEPLP ir svarīgi atgūt reputāciju un ar smagu ikdienas darbu mēs to izdarīsim. Padomi, pirmkārt, redzu kā nozares regulatoru, tādēļ esmu (..) gandarīts, ka politiķi ir apsolījuši jau nākamgad sabiedrisko mediju kapitāldaļu turēšanas funkciju uzticēt jaunai institūcijai," norādīja Āboliņš. Saeimā vēl izskatīšanā esošais likumprojekts paredz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļus padomes izveidošanu.  

Āboliņš pauda, ka NEPLP ir vēl vairāk jāstiprina Monitoringa centrs un Juridiskā nodaļa, koncentrējoties uz tirgus regulāciju. "Latvijas informatīvā telpa ir jāaizsargā un jāstiprina katru dienu," viņš uzsvēra.

Kā norādīja Āboliņš, padomei ir jādefinē mērķi un konsekventi jāiet uz to realizāciju. "Kā galvenos virzienus varu nosaukt Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanu, atbalstu vietējā satura radīšanai, starptautisko sadarbību, kā arī medijpratības jautājumus," norādīja jaunievēlētais NEPLP vadītājs.

Viņš sacīja, ka redz iespējas efektivizēt NEPLP biroja darba organizāciju, reizē paužot nožēlu, ka biroja "jaudīgajiem profesionāļiem" dažādu ar padomi saistītu notikumu dēļ esot bijis jāiziet cauri "vislielākajiem izaicinājumiem".

Kā ziņots, NEPLP pašlaik ir vakantas divas vakances, uz kurām pieteikšanās ir noslēgusies. Tālāk par tām jālemj Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un pēc tam parlamentam. Uz vakantajiem amatiem pretendē 16 kandidāti.

Top komentāri

a13
a
Kurus vēl TV kanālus aizliegs "stiprinot info telpu"? TV5 Pēterburgas vietā joprojām tukšums, bet maksāju tieši tikpat it kā būtu. Mazliet smieklīgi, ka Dom kino vietā ir TVXXI, ko paši pirms gada aizvēra. Tas par Lattelecom pamatpaku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas