Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Par sabiedriskā pasūtījuma prioritāti atzīst ziņu kvalitātes uzlabošanu LTV un LR

Galvenās prioritātes Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) darbā 2012.gadā ir jauni raidījumi par sabiedrībai aktuālām tēmām, kā arī ziņu kvalitātes uzlabošana, otrdien tā secināts Sabiedriskās konsultatīvās padomes (SKP) sēdē, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pilsoniskās alianses pārstāve Laura Platace.

SKP locekļi sēdes laikā plaši diskutēja par sabiedriskā pasūtījuma veidošanu 2012.gadam un kā galvenās prioritātes tika izvirzītas jaunu raidījumu veidošana par sabiedrībai aktuālām tēmām, ziņu kvalitātes uzlabošana, raidījumi veidošana bērniem, kā arī raidījumi ar subtitriem cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem.

L.Platace norādīja, ka iepriekš bažas izraisīja neskaidrais jautājums par žurnālista nodrošināšanu Briselē, taču LTV ģenerāldirektors Edgars Kots paziņoja, ka ir atrasts finansējums žurnālista uzturēšanai Briselē arī nākošajā gadā.

Kopumā diskusijas laikā tika secināts, ka esošais Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums neļauj kvalitatīvi darboties ne SKP, ne LTV, ne LR, īstenojot sabiedrisko pasūtījumu, turklāt nepastāv vienotas sistēmas, kādā veidā vērtēt sabiedriskā pasūtījuma kvalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas