Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc divu nedēļu kavēšanās atsāks izmaksāt Krievijas pensijas

Šonedēļ Latvijā tiks atsākta Krievijas pensiju izmaksa, kas aizkavējās divas nedēļas, jo šī valsts nebija pārskaitījusi līdzekļus pensiju izmaksai saviem Latvijā dzīvojošajiem pensionāriem.

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) ir saņēmusi naudas līdzekļus no Krievijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda par 2023.gada trešo ceturksni un sāks to pārskaitīšanu uz pensiju saņēmēju kontiem.

Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošajiem šīs valsts pilsoņiem nodrošina Krievija, bet VSAA ir tikai starpnieks. Līgums, kas regulē šo pensiju izmaksu, ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra. Krievijas pensiju izmaksa tiek veikta pa ceturkšņiem.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas pensiju izmaksa par šī gada trešo ceturksni kavējās, jo septembrī netika saņemti gaidītie naudas līdzekļi no Krievijas. Augusta vidū VSAA saņēma informāciju par personām, kurām jāizmaksā pensijas un to apmērus, bet tam nesekoja naudas pārskaitījums. Krievijas puse toreiz apgalvoja, ka pārskaitījumu esot veikusi, tomēr nauda neesot nonākusi līdz VSAA. Pēc tam nolemts veikt atkārtotu pārskaitījumu.

VSAA dati liecina, ka otrā ceturkšņa Krievijas pensiju izmaksām lielākais saņēmēju īpatsvars bija Rīgā - 48%, taču vēl 13% ir Daugavpilī un 9% - Liepājā.

Gadījumos, ja Krievijas pensiju izmaksas aizkavēšanās to saņēmējiem ir radījusi problēmas apmaksāt neatliekamas ikdienas dzīves vajadzības, Labklājības ministrija aicināja vērsties pēc palīdzības savas pašvaldības sociālajos dienestos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas