Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pēc līdzekļu iztrūkuma atklāšanas Krājbankā FKTK kontaktējusies ar Antonovu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pēc naudas iztrūkuma atklāšanas Latvijas Krājbankā ir kontaktējusies ar bankas līdzīpašnieku Vladimiru Antonovu, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants apstiprināja FKTK priekšsēdētāja Irēna Krūmane.

Ierēdne uzsvēra, ka nevarot stāstīt visas sarunas detaļas, piebilstot, ka pati nav piedalījusies videokonferencē starp Antonovu un FKTK pārstāvjiem. Krūmane atteicās atbildēt, vai Antonovs sarunas laikā ir solījis pazudušos 100 miljonus latu atdot atpakaļ.

FKTK informāciju, ka daļa Krājbankas līdzekļu ir apķīlāti un nav pieejami, ieguvusi 18.novembrī no rīta, un vēlāk šajā dienā notikusi kontaktēšanās ar Antonovu. Līdz ar to "mums svētku nebija", norādīja Krūmane, skaidrojot, ka rīcība tikai pirmdien sekojusi tāpēc, ka 18.novembris un sekojošās dienas bija brīvdienas un dokumentu noformēšana prasīja laiku.

Viņa informēja, ka 16.novembrī Krājbankas valdes locekļi parakstīja apliecinājumus par naudas līdzekļu saglabāšanu bankā un uzņēmās visu atbildību par šo rīcību.

Kā ziņots, Latvijas Krājbankā konstatēts līdzekļu iztrūkums ap 100 miljoniem latu, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis. Policija atklāj, ka nauda pazudusi šogad, bet nevarot atklāt, kad tas noticis.

Ķuzis apstiprināja, ka ir apcietināts bankas priekšsēdētājs Ivars Priedītis un aizturēti arī pārējie bankas valdes locekļi - Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova un Dzintars Pelcbergs -, kuru līdzdalība iztrūkuma izveidē tiek noskaidrota. Par aizdomās turamo lietā atzīts arī bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, un tiek lemts par viņa izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pirmdien nolēma apturēt visu Latvijas Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas