Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc pārmetumiem par valodas lietojumu atlūgumu iesniedzis LTV raidījuma Punkti uz i vadītājs Ignatjevs

Pēc Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) pārmetumiem par valodas lietojumu Latvijas Televīzijas kanāla LTV7 raidījumā Punkti uz i atlūgumu iesniedzis tā vadītājs Oļegs Ignatjevs. To aģentūrai LETA apstiprināja pats Ignatjevs un Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Krista Luīze Priedīte. Ne Ignatjevs, ne LTV pārstāve gan nekomentē šo lēmumu, tostarp, vai tas saistīts ar NA trešdien izplatītajiem pārmetumiem.

Ignatjevs skaidroja, ka patlaban viņam esot svarīgi "nomierināties no emocijām, un nepieciešams pārdomāt sakāmo par savu aiziešanu no LTV7. Man ir svarīgi, lai tas, ko es plānoju teikt, ir saprotams un pareizi formulēts. Situācija nav vienkārša. Ar to, ko plānoju teikt, nedrīkst aizvainot vai kaitēt cilvēkiem, kas paliek LTV7 strādāt," sacīja Ignatjevs.

NA trešdien izplatīja paziņojumu, ka apvienības pārstāvim liegta dalību sabiedriskajā medijā, jo viņš raidījumā Punkti uz i, kas tiek veidots krievu valodā, vēlējies runāt valsts valodā. Kā skaidroja apvienības pārstāvji, NA saņēma LTV7 raidījuma Punkti uz i ielūgumu uz partiju debatēm par vidusskolas izglītību mazākumtautību, galvenokārt valodā Latvijā un to lomu Latvijas sabiedrības saliedēšanā. Apvienība piekritusi dalībai raidījuma diskusijā ar nosacījumu, ka tās pārstāvis runās tikai latviešu valodā. Taču raidījuma vadītājs Ignatjevs ar producentes starpniecību informējis, ka raidījuma valoda ir krievu un tas domāts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Nacionālā apvienība paziņoja, ka lūgs rakstisku skaidrojumu no LTV7 un vērsīsies ar iesniegumu Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, jo esot nepieļaujami, ka "sabiedriskajā medijā nav iespējas runāt valsts valodā".

LTV trešdien izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka atbilstoši LTV Ziņu dienesta principiem, gadījumā, ja raidījumā, kura pamatvaloda ir krievu, piedalās viesis, kurš krievu valodu nepārvalda vai nevēlas runāt krieviski, LTV nodrošina latviešu-krievu valodas tulku. "Iepriekš minēto principu neievērošana, kādam sarunas dalībniekam liedzot dalību diskusijā, nav pieļaujama," teikts LTV paziņojumā.

Vienlaikus LTV uzsver, ka tās ziņu dienests priekšvēlēšanu laikā nodrošina debates gan latviešu, gan krievu valodā. "Raidījuma Punkti uz i pamata valoda ir krievu, un lielākā daļa raidījuma viesu tiešajā ēterā savu viedokli pauž krieviski. LTV Krievu satura redakcija norāda, ka ir svarīgi ievērot auditorijas specifiku – tā ir pamatā krievvalodīga. Tādēļ ir saprotams, ka liela daļa raidījuma viesu paši izvēlas runāt krieviski, nevis izmantot iespēju piesaistīt LTV nodrošinātu tulku, lai precīzāk uzrunātu šo raidījumu mērķauditoriju," uzsver LTV pārstāvji.

Raidījumu Punkti uz i ceturtdien, 6. septembrī, vadīs Aleksejs Dunda, uz diskusiju ierasties aicinātas visas jau iepriekš uzaicinātās partijas, informē LTV.

Top komentāri

ak
a
Pilnīgi nav skaidrs, kāpēc gan LTV7 nevarētu nodrošināt sinhrono tulkojumu. Ne vienu reizi vien LTV tas ir darīts (t.sk. no latviešu, krievu, angļu) , un te pēkšņi viens raidījums nevar no latviešu valodas. Varbūt negrib?
zvirbulēns
z
Vēl viens mamīkins!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Bet,kad Latvijā BEIDZOTsāks darboties drošības orgāni normāli !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas