Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēdējā atlases kārtā uz FKTK vadītāja amatu pretendē četri kandidāti

Konkursā uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētāja amatu noteikti četri finālisti, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Šādu lēmumu ceturtdien pieņēmusi FKTK padomes priekšsēdētāja atlases komisija. 

Konkursa otrajā kārtā pretendenti skaidroja savu motivāciju ieņemt vakanto amatu, redzējumu par FKTK darbības prioritātēm un savas profesionālās pieredzes atbilstību amatam. Vienlaikus tika vērtētas komunikācijas, argumentācijas un prezentācijas prasmes, kā arī angļu valodas zināšanas. 

Savukārt amata konkursa trešajā jeb fināla kārtā tiks vērtētas pretendentu vadības kompetences, uzmanību pievēršot pārmaiņu vadīšanai, lēmumu pieņemšanai, stratēģiskajam redzējumam, komandas vadīšanai un rezultātu sasniegšanai. Tāpat komisijas priekšsēdētājs pieprasīs Valsts drošības dienestam sniegt atzinumu par šo pretendentu atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam. 

Izvērtējot trešajā kārtā novēroto, atlases komisija pieņems lēmumu par konkursa uzvarētāju. Nepieciešamības gadījumā Valsts kancelejai ir tiesības apkopot pretendenta iepriekšējo darba devēju un sadarbības partneru atsauksmes, pirms virzīt tā kandidatūru apstiprināšanai Saeimā. 

Pretendentu atlases un atbilstības izvērtēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets un Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa. Pretendentu atlases un atbilstības izvērtēšanas komisijas sēdēs ar padomdevēja tiesībām piedalīsies arī trīs Finanšu sektora attīstības padomes deleģēti tās sastāvā esošu biedrību pārstāvji: Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins, Latvijas Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis un Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociācijas valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Kačanovs. 

2019.gada 13.jūnijā Saeimā pieņemtie grozījumi FKTK likumā paredz, ka turpmāk FKTK priekšsēdētāja amata pretendentus Ministru kabinets izraudzīsies atklātā konkursā, kuru vada Valsts kanceleja.

Jau vēstīts, ka Saeima 8.jūlijā FKTK vadībā uz laiku iecēla FKTK Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļas vadītāju Kristīni Černaju-Mežmali.

Pirms lēmuma par viņas iecelšanu amatā Saeimas vairākums balsoja par atlūgumus iesniegušo FKTK priekšsēdētāja Pētera Putniņa un FKTK priekšsēdētāja vietnieces Guntas Razānes atbrīvošanu no amata.

FKTK priekšsēdētājs Putniņš un viņa vietniece Razāne 4.jūlijā iesniedza atlūgumus.

Putniņam un Razānei, atstājot amatu, pienākas Saeimas nesen likumā noteiktā kompensācija 80% apmērā no gada mēnešalgas.

Top komentāri

Neslāvs
N
Domāju Ilmārs Rimšēviča k-gs būtu visatbilstošākais. Pārliecināts cīnītājs ar krievu mafijas "obščakiem" un Latvijas patriots !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas